AHIR I AVUI

L’antic edifici consistorial de Castellar, un emblema de la vila

L’antic Ajuntament de Castellar del Vallès és un dels edificis més emblemàtics de la vila. Construït l’any 1878 (tot i que la façana de l’edifici ens indica la data 1901), va ser la Casa de la Vila durant gairebé un segle, cedit per la família Tolrà sota aquesta condició.

Aquest edifici es va construir sobre el que anteriorment era el cafè de Cal Viñas. En origen va ser el “Café del Porvenir” fins que la marquesa de Castellar, Emília Carles Tolrà, va comprar l’edifici per tal d’habitar-lo com a Ajuntament. L’any 1994, el consistori municipal es va traslladar al Palau Tolrà, on encara està situat en l’actualitat, i aquest edifici es va transformar en el Casal d’Entitats i, fins al 2005, també va ser el Punt d’Informació Juvenil.

A continuació, podem veure una imatge del segle XX de l’edifici i una altra imatge actual.

Imatge històrica de l’antic edifici consistorial de Castellar / CEDIDA

Imatge actual de l’edifici / CEDIDA

Publicitat
Comentaris
To Top