Ciutat

Mor Jordi Roca, pintor i poeta sabadellenc

Jordi roca expo gran
/ CEDIDA

Mor l’artista sabadellenc Jordi Roca (1933) als seus 89 anys. Roca, nascut a Ripoll, va arribar amb 14 anys a Sabadell, ciutat de la qual es declarava natal: “Aquí he crescut personalment i artísticament”. Una de les seves principals obres va ser l’exposició Gent de Sabadell amb retrats de 110 personatges emblemàtics de la ciutat, una obra del 1976.

El pintor Jordi Roca va regalar l’any passat una obra seva a l’alcaldessa, Marta Farrés. Una evocació de l’escut sabadellenc amb motius florals, acompanyat d’una ceba, que va quedar exposat al despatx d’alcaldia, per voluntat de l’artista.

A Sabadell va desenvolupar el seu compromís polític i nacional –la militància al PSUC i el contacte amb l’exili franquista el va dur a la presó– i també la seva carrera professional i artística. Primer com a pintor industrial, després com a impressor i, finalment, com a dissenyador, però, sobretot, com a artista polifacètic: pintor, dibuixant, gravador, escultor i poeta.

La cerimònia de Jordi Roca tindrà lloc divendres a les 12.30 hores al tanatori de Sabadell.

Jordi Roca i la seva dona, Joana Soler, en una imatge d’arxiu / CEDIDA

Sabadell plora la seva mort, que s’ha omplert de missatges de condolència i homenatges a l’artista.

L’oculta ànima poètica del pintor Jordi Roca surt a la llum amb ‘Pedraforca’

Comentaris
To Top