Ciutat

Reparen la vorera d’accés a l’institut Narcisa Freixas

vorera narcisa freixas

“Estava malament”, subratllen les famílies. Ara esperen la construcció de l’edifici definitiu

La vorera del carrer de Fra Luis de León, reparada, aquesta setmana / VÍCTOR CASTILLO

L’institut Narcisa Freixas i Cruells, a l’Eixample, començarà l’any i el segon trimestre del curs amb una novetat esperada. La vorera de l’entrada a l’equipament ha estat reparada en les darreres setmanes després de temps malmesa i dignifica l’espai, la qual cosa celebren tant des de l’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA), com des de l’Associació de Veïns de l’Eixample.

“Estava malament i ha quedat molt bé, sobre això no ens podem queixar”, explica una mare de l’escola, Beatriz García. Del que sí que es queixen és de la manca d’infraestructures, ja que l’institut va néixer sense edifici propi, els estudiants van a barracons, i pares i mares continuen reclamant la construcció de l’edifici definitiu. Des de l’associació de veïns del barri també celebren la notícia, esperada des de feia mesos. “Era una reclamació potser des del curs passat. Per fi s’ha arreglat, encara que ha trigat una mica”, segons Oriol Valbuena, que és membre de la junta directiva de l’entitat veïnal.

Entre les famílies creuen que un dels motius que ha endarrerit la reparació era que calia fer les obres per introduir al recinte un nou mòdul prefabricat, la qual cosa es va fer el passat estiu i hauria pogut malmetre novament la vorera en el cas que s’hagués reparat abans.

Pendents de l’edifici

Els principals deures pendents del Narcisa Freixas són la construcció de l’edifici definitiu, encara pendent. “Tenim dubtes”, expressa García, ja que assegura que els pares no tenen gaire informació al respecte. El passat mes d’octubre, la Generalitat va aprovar destinar 8,36 milions d’euros a construir l’edifici de l’institut Narcisa Freixas i Cruells. L’equipament es farà en un lloc diferent als barracons, en un solar municipal que hi ha entre la carretera de Barcelona i els carrers dels Calders i de Martí l’Humà. Actualment, els mòduls estan en el carrer de Fra Luís de León. L’edifici tindrà tres línies d’ESO i dues de Batxillerat.

El Govern català invertirà 12 milions d’euros per fer el Narcisa Freixas i el Virolet

Comentaris
To Top