Ciutat

ERC considera ara la ronda Nord per desencallar la negociació dels pressupostos

ronda Nord Quart Cinturó

Els republicans esmenen una moció dels socialistes i proposen tenir en compte “totes les propostes possibles”

Canvi d’opinió. ERC ha obert la porta a tenir en compte l’opció de la ronda Nord, una de les demandes del PSC en la negociació pressupostària, per tal de desencallar les converses. Els republicans han registrat esmenes a una moció dels socialistes sobre infraestructures que s’ha de debatre al ple del Parlament d’aquesta setmana.

El text proposa “estudiar totes les propostes de millora viària possibles, incloent-hi la ronda Nord dels sistemes urbans de Sabadell, Terrassa, Castellar i la C-58. Fonts del Govern asseguren que és “un pas important” per intentar “desbloquejar” la negociació.

Segons ERC aquestes esmenes són per “mirar de trobar el punt que condueixi a l’ampli consens polític i també territorial” en la mobilitat al Vallès, “a partir de totes les opcions possibles, sense excloure’n ni imposar-ne cap”.

“Pas important” en les negociacions

Des del Govern asseguren que aquest moviment és “un pas important” per desbloquejar una negociació “enquistada” i destaquen que fins ara en cap proposta de l’executiu s’havia arribat a tenir en compte la ronda Nord com a opció.

De fet, en la darrera proposta que van fer arribar als socialistes no s’hi parlava de la B-40. Fonts del Govern expliquen que s’hi proposava un Pacte Nacional d’Infraestructures per tractar diverses qüestions, i que una d’aquestes fos la mobilitat del Vallès. L’executiu va enviar aquesta proposta al PSC el dilluns passat, 16 de gener, i no va arribar a obtenir resposta.

El Govern afirma que la B-40 és “l’únic escull” que ara mateix està bloquejant l’acord de pressupostos. Per la seva banda, el PSC ho nega i subratlla que “no hi ha un sol punt” de desacord.

Juli Fernàndez aposta per les connexions ferroviàries i descarta la ronda Nord

Comentaris
To Top