Ciutat

La vaga de la sanitat reuneix un centenar de professionals a les portes del Taulí

/ AINA TORRES

Un centenar de professionals de l’hospital Parc Taulí s’han concentrat aquest dimecres a les portes del centre sanitari amb motiu de la vaga de la sanitat. Treballadors d’infermeria i medicina s’han ajuntat en la segona jornada d’aturades. Dijous, 26 de gener, hi haurà una concentració amb les entitats socials, a les 13 h, a la plaça de davant de l’hospital. Tot i que entre els assistents la valoració del seguiment és positiva, asseguren que els serveis mínims decretats dificulten el seguiment de la vaga.

Segons el Departament de Salut, durant el torn de matí la vaga ha tingut un seguiment del 31,2% entre facultatius (metges) i de l’1,1% entre la resta de professionals (infermeres, tècnics auxiliars d’infermeria, lliterers, etc.) als hospitals de la regió sanitària Metro Nord, a la qual s’inscriu el sabadellenc. En el mateix àmbit, el seguiment entre professionals dels CAP ha sigut del 33,5% de facultatius i el 3,4% de la resta de professionals.

Els sanitaris reclamen “poder donar una assistència de qualitat”. I això s’aconsegueix, com reivindica Carlos Lorca, delegat del sindicat FTC-IAC i auxiliar d’infermeria a les Urgències de l’hospital, “reduint les ràtios d’infermeria-pacient perquè tenim unes de les més grans d’Europa”. Les ràtios actuals, assegura, perjudiquen la qualitat assistencial. Lorca afegeix que “creiem que tota la població mereix ser atesa dignament. I, malauradament, això no es pot oferir avui dia”.

Lorca, atenent els mitjans / AINA TORRES

Un dels principals problemes és la saturació que pateixen les urgències, on l’acumulació de pacients fa que “no podem atendre amb qualitat i, moltes vegades, no es pot respectar la seva intimitat per la situació de col·lapse endèmic que patim”. Els professionals també reclamen un conveni laboral únic que equipari les condicions de tots els treballadors de la sanitat.

/ AINA TORRES

/ AINA TORRES

/ AINA TORRES

Comentaris
To Top