Ciutat

ERC Sabadell es desmarca de la Generalitat: “Diem no al Quart Cinturó”

La ronda Oest connectaria amb la ronda Nord, segons el Pla específic de mobilitat del Vallès / A. TORRES

El govern de la Generalitat, encapçalat per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), ha acceptat la construcció de la Ronda Nord, una infrastructura que permet connectar el Baix Llobregat i el Vallès sense haver d’agafar l’AP-7. El projecte de la Ronda Nord (B-40) ha estat  clau per desencallar les converses entre ERC i el PSC pels pressupostos. Si bé ERC sempre s’hi havia oposat, ha hagut d’acceptar “a contracor” aquest projecte. Ara bé: els republicans de Sabadell continuen oposant-se a aquesta infraestructura viària.

El grup municipal d’ERC ha fet públic un comunicat en què “manté i reitera” l’oposició al Quart Cinturó. “Aquest no és el nostre model de país i de ciutat“, afirma el portaveu a Sabadell, Gabriel Fernàndez. Tot i això, el grup afegeix que pot “entendre” la decisió del president del Govern, Pere Aragonès, que ha acceptat la condició del PSC de tirar endavant la B-40 en el marc de la negociació dels pressupostos.

“Som conscients de la situació complexa que viu el país i entenem que, per responsabilitat, calgui intentar desbloquejar el pressupost”, afegeixen els republicans de Sabadell. De fet, el candidat d’ERC a l’alcaldia de Sabadell, Gabriel Fernàndez, havia estat regidor d’Acció Social quan Juli Fernández, actual conseller de Territori, era l’alcalde de la ciutat.

La ronda Nord és i ha estat també una petició reiterada dels agents econòmics vallesans, que avui estan de celebració.

Comentaris
To Top