Oci i cultura

‘La Trena’: una història de superació, empatia i sororitat que triomfa al Principal

la trena
Clara Segura, Cristina Genebat, Marta Marco i Carlota Olcina interpreten aquesta obra / Teatre Goya

El teatre és un lloc màgic. Un indret ple d’històries increïbles on qualsevol cosa és possible. Fins i tot que les vides de tres dones de diferents indrets del món s’entrellacin. Amb aquesta premissa es presenta La Trena al Teatre Principal. Una adaptació del best-seller La Trenza, de l’autora francesa Lætitia Colombani, feta per Cristina Genebat juntament amb Marta Marco i dirigida per Clara Segura. Totes tres hi participen, juntament amb la sabadellenca Carlota Olcina, interpretant tant els personatges principals com també els secundaris.

Dones coratge

L’obra comença presentant-nos tres dones. La Smita (Marta Marco), de la Índia; la Sarah (Cristina Genebat), del Quebec i la Julia (Carlota Olcina) de Palerm. Dones coratge que, tot i tenir vides difícils, s’enfronten al mon que els envolta. Cadascuna d’elles viu i representa una realitat concreta, no obstant això, comparteixen els anhels de llibertat i rebel·lia. D’una manera o altra, les 3 busquen trencar amb el destí que els ha estat imposat i això es pot anar veient durant tot l’espectacle.

la trena

La història de la Smita a l’Índia ens parla de la vida dels ‘intocables’ / Teatre Goya

Tres vides que veiem desenvolupar-se durant l’actuació i que tenen a Clara Segura com a intèrpret de la narradora. El seu personatge permet una gran introducció de les escenes i personatges. Tenint la il·luminació, el fons i la música d’ambient un pes important en marcar bé les transicions entre les diferents històries que s’expliquen. 

Com bé indica el nom de la funció, a La Trena hi podem veure com els destins de les 3 dones van entrellaçant-se. Una successió de fets que fan estar ben atents els espectadors fins al final. Tot per saber el gran desenllaç, ja que per a cadascuna de les protagonistes la trena representa un motiu concret i, alhora, també un nexe en comú que les acabarà unint per sempre.

Comentaris
To Top