AHIR I AVUI

El parc de Canyelles de Castellar recupera la seva essència

El parc de Canyelles de Castellar del Vallès havia sigut durant dècades una de les millors zones verdes de la vila per passejar i prendre l’aire. Tanmateix, en els darrers anys l’espai ha viscut un període de degradació i a poc a poc ha anat perdent l’afluència de visitants. Aquest inici del 2023, però, l’Ajuntament ha fet obres de millora al voltant del parc i la seva connexió amb el camí del riu Ripoll i això ha possibilitat que l’espai recuperi l’essència perduda.

Els treballs, que han tingut un cost de 40.000 euros, han permès l’obertura de noves connexions del parc, la millora dels escorrentius d’aigua i altres millores ambientals al llarg del camí que va paral·lel al torrent de Canyelles. Un dels elements significatius de l’actuació ha estat la millora dels entorns de la font i la bassa de les Bassetes, situades en un tram intermedi del camí. L’actuació ha permès que s’hi pugui accedir més fàcilment.

A més, s’ha desviat l’accés al camí del riu Ripoll a la zona del Brunet, modificant-ne el pendent, reconduint també les aigües de la cuneta de la carretera B-124, i s’ha facilitat l’accessibilitat mitjançant unes baranes de fusta de castanyer sense pelar, més resistent a la intempèrie. Pràcticament, tot el camí compta amb una vista de l’església de Sant Esteve, la qual cosa fa que sigui una zona agradable per al passeig dels vianants.

A continuació, es pot veure una fotografia del parc de Canyelles l’any 1987 i, just a sota, una fotografia actual de l’espai. Cal recordar que en els seus inicis el parc de Canyelles havia acollit l’antic cementiri de la vila.

Imatge de parc de Canyelles l’any 1987 / CEDIDA (CENTRE D’ESTUDIS DE CASTELLAR- ARXIU D’HISTÒRIA)

Imatge actual del parc de Canyelles reformat / LLUÍS FRANCO

Comentaris
To Top