Ciutat

FOTOS | El Torrent del Capellà es prepara pel Carnaval 2023

Carnestoltes carnaval Torrent del Capellà

Més d’un centenar de veïns del Torrent del Capellà presumeixen de barri per les festes de Carnestoltes. El Torrent s’ha convertit en el referent del Carnaval a la nostra ciutat, juntament amb la Plana del Pintor. El barri veí de Ca n’Oriac ha forjat la seva identitat al voltant de les seves disfresses i carruatges: fa pràcticament 30 anys que van decidir ficar-s’hi de ple en la rua de Carnestoltes i ja s’ha convertit en cultura de barri.  Sabadell ens ubica al mapa pel nostre Carnaval, és el que ens fa ser reconeguts”, apunta Mariano Molina, veí del barri i un dels encarregats d’elaborar la carrossa.

És una festa que mobilitza gran part del veïnat. Es tracta del barri més petit de Sabadell, amb només 659 habitants, segons les darreres dades del padró municipal. I 110 persones, el 16,6% dels residents, apareixeran a la rua. També hi ha qui no ballarà al ritme de la música el diumenge 19 de febrer, però que es troba al backstage elaborant les disfresses i la carrossa o col·laborant de forma indirecta.

L’Antonio Jiménez, més conegut com el Sevilla, s’ha encarregat de la maqueta. Alerta, spoiler: aquest any la protagonista és la pantera rosa. En Mariano Molina, en Manolo Muñoz, el Rafael Soto, l’Antonio Muela i en Nico s’encarreguen de donar-hi forma i revestir la carrossa a l’espai polivalent del Nord. Des de l’octubre del 2022 que estan en marxa. “És la nostra forma de crear teixit al barri”, apunta el Sevilla.  

Cada peça de roba ha estat confeccionada al barri: els barrets, la cua de la pantera, els bodies i tots els accessoris. Una desena de dones treballen incansablement a un altre local del carrer de les Magnòlies per a confeccionar els 110 outfits –45 euros per a comprar el material de cada disfressa–que modelaran a la rua. “Gaudim, ens agrada fer-ho. I és tradició”, explica la Mari Carmen. I és que tothom es mobilitza: un exèrcit de participants (110 persones) assagen cada diumenge per fer lluir la coreografia a la rua  de Sabadell.

Altres barris que celebren el Carnestoltes són Ca n’Oriac, Creu Alta, Plana del Pintor, Poblenou, Les Termes, la Creu de Barberà, Can Deu i Torre-romeu, a banda de la gran rua que se celebrarà a Sabadell.

Carnestoltes carnaval Torrent del Capellà

/ VÍCTOR CASTILLO

Carnestoltes carnaval Torrent del Capellà

Carnestoltes carnaval Torrent del Capellà

Carnestoltes carnaval Torrent del Capellà

Carnestoltes carnaval Torrent del Capellà

Carnestoltes a Sabadell: així viurà la festa la ciutat

Comentaris
To Top