Ciutat

Més de 800 sancions a conductors de patinets elèctrics a Sabadell

patinet elèctric sabadell
Un usuari de patinet elèctric circulant per la Rambla de Sabadell / Lluís Franco

Sabadell ha sancionat 803 conductors de patinets elèctrics (VMP) al llarg del 2022, més de dos usuaris cada dia enxampats en una infracció. La Policia Municipal s’ho troba cada dia. De fet, la imprudència més habitual sobre dues rodes és conduir dos (o més) persones sobre un mateix patinet. Tres de cada quatre multes (252) han anat a parar a usuaris que conduïen amb un altre passatger a bord.

No és l’única infracció recurrent. També saltar-se el semàfor en vermell és habitual entre els conductors sancionats a la nostra ciutat. S’han enxampat 199 persones al llarg de l’any que feien cas omís al semàfor. En tercer lloc, el 18% de les sancions han castigat 144 usuaris d’VMP que circulaven per la vorera.

Des de 2021, els VMP van ser considerats vehicles. I s’han de regir per les mateixes normes de circulació que la resta de vehicles. Han d’obeir els senyals de trànsit (26 sancions el 2022), sotmetre’s a proves d’alcoholèmia i drogues (24), i no conduir de forma imprudent (24).

Les sancions del 2022 són molt superior a les de l’any anterior, les denúncies s’han triplicat. La Policia Municipal va multar-ne 252 usuaris el 2021, el primer any que es posava en marxa la regulació i la campanya sancionadora per a aquests vehicles. Abans, s’havia obert una fase informativa on els agents sensibilitzaven sobre el bon ús dels VMP.

Implicats als accidents de trànsit

Els accidents amb patinets elèctrics es troben a l’ordre del dia a Sabadell: segons els registres de la Policia Municipal, l’any 2021 els VMP es van veure implicats a un de cada cent accidents a la ciutat. En total, l’any passat 22 patinets elèctrics van patir o provocar un sinistre a la nostra ciutat.

TUS accepta els patinets

Transports Urbans de Sabadell (TUS) accepta l’entrada dels patinets elèctrics als autobusos, com es fa a altres municipis de l’entorn.

Ara bé, l’ATM va prohibir de forma temporal viatjar amb el patinet elèctric al transport públic després de l’incendi d’un d’aquests vehicles de mobilitat personal en un vagó de FGC. En cas d’incompliment de la mesura, els usuaris hauran d’afrontar una multa de 200 euros.

22 accidents en patinet elèctric a Sabadell en un any: “Cal posar límits”

Comentaris
To Top