CASTELLAR

‘Raves’ a Castellar del Vallès: “Hi ha drogues i música a tot drap 48 hores seguides”

L’Ajuntament augmentarà el control després que els treballadors i propietaris de les naus hagin denunciat la situació

Farts de les molèsties provocades pels macrobotellots. El malestar entre els treballadors i propietaris de les naus del Polígon Industrial del Pla de la Bruguera, a Castellar del Vallès, és creixent. En les últimes setmanes, les raves de música electrònica han conquerit els carrers de la zona. “Són festes que moltes vegades s’allarguen tot el cap de setmana, 48 hores seguides, i que deixen l’espai ple de brutícia”, apunten els negocis del polígon, convertit en epicentre de la gresca. “N’hi ha hagut quatre o cinc de molt grosses”, avisen.

Les reunions de joves a l’indret, adverteixen, són habituals des de fa més d’un any, especialment després del confinament. “Hi ha gent que ve de tots els punts de Catalunya i més enllà de la frontera”, assenyalen. La macrofesta, que es pot escoltar des de diversos punts de la vila, atrau, diuen, centenars de persones. “És un perill. Ballen sobre cotxes gelats i qualsevol dia pot haver-hi una desgràcia”, alerten. Quan els locals aixequen la persiana dilluns després del bullici, les restes d’ampolles i altres elements del botellot encara són presents al carrer. “Aquesta setmana mateix hem insistit a l’Ajuntament perquè vinguin a netejar la zona. Passen molts dies amb l’espai en condicions pèssimes”, lamenten.

Més control a la zona

Les queixes per la situació al carrer han arribat a l’Ajuntament. Fonts municipals argumenten que són coneixedors d’una problemàtica que es produeix “puntualment” derivada de l’afluència a una discoteca. La concentració de joves al polígon industrial, analitzen, provoca que diversos grups centrin la seva presència a la perifèria de la zona; aquest fet, sostenen des del consistori, “no va associat a alteracions de l’ordre públic”, però genera molèsties evidents per al veïnat que resideix a les masies properes.

En aquest sentit, l’Ajuntament assegura que s’ha reunit amb els responsables de la discoteca del polígon, s’ha contactat amb els afectats i com a mesura provisional s’impedirà l’accés amb vehicle en aquesta zona mitjançant elements dissuasius amb la corresponent senyalització, fet que facultarà la Policia Local per a poder denunciar les possibles infraccions derivades de l’incompliment de la senyalització.

Escenes insòlites durant el cap de setmana

Els assistents, asseguren els treballadors, comencen a arribar divendres al vespre. “Dissabte tot el dia hi ha marxa i el diumenge aguanten els més resistents”, detallen. Drogues i música a tot drap, indiquen, és el còctel habitual sobre l’asfalt. De vegades, fins i tot, s’hi viuen escenes insòlites: “M’he trobat joves copulant a sobre del capó del cotxe”, manifesta sorprès un treballador de la zona.

L’organització es fa a través de les xarxes socials, on es coordina la trobada. Un dels vehicles obre les portes i els altaveus comencen a retronar. “El xivarri se sent a quilòmetres”, es resignen des de les naus. “El pobre pagès no pot entrar ni a casa seva de la quantitat de cotxes que venen”.

Aquest cap de setmana, es preveu una nova trobada multitudinària als últims carrers de la vila. Serà un nou festival clandestí per posar a prova la resistència dels presents i la paciència dels treballadors i propietaris de les naus del Pla de la Bruguera, que ja tremolen només de pensar com es trobaran l’espai dilluns vinent.

Comentaris
To Top