Ciutat

ERC i EUiA s’alien a Sabadell de cara a les eleccions municipals

Esquerra Republicana i EUiA han arribat a un acord per presentar-se en coalició a Sabadell de cara a les eleccions municipals del pròxim 28 de maig. En un acte a la plaça de les Dones del Tèxtil, les dues formacions han escenificat l’entesa, que comportarà, entre altres qüestions, la presència d’un membre de Comunistes en un lloc de sortida a la llista republicana.

L’alcaldable d’ERC, Gabriel Fernàndez, ha celebrat la unió, destacant que es tracta d’un moviment que s’ha consolidat gràcies al treball conjunt dels últims anys, amb uns valors comuns. “Hem escollit posar-nos a treballar junts a partir de les nostres coincidències. El més important no és d’on venim, sinó cap a on anem plegat”, ha remarcat el líder republicà a Sabadell, que ha assenyalat l’aliança Esquerra Republicana i EUia com l’instrument per als sabadellencs d’esquerres, progressistes i sobiranistes.

L’acte també ha comptat amb la presència de la secretària d’Organització local dels republicans, Glòria Llobet, el responsable polític de la cèl·lula de Comunistes de Catalunya a la ciutat, Adel Pereira, i l’excoordinador general d’EUia, Joan Josep Nuet. Tots ells han coincidit a valorar molt positivament l’acord, que arriba pocs mesos abans de la celebració dels comicis.

La suma s’emmarca en la col·laboració nacional entre els dos partits d’esquerra sobiranista, que també ha cristal·litzat en altres territoris com l’Hospitalet i Cornella o Mollet del Vallès. “Fem realitat la visió que alguns sempre hem tingut d’unitat, de treball compartit de les esquerres: el front ampli, la via àmplia sobiranista i progressista”, ha resumit Fernàndez.

Comentaris
To Top