Oci i cultura

La guitarrista Maria Ribera homenatjarà Emili Pujol al Teatre Principal

Joventuts Musicals de Sabadell ha programat el concert aquest dimecres, a les 19.15h

Maria Ribera

Joventuts Musicals de Sabadell ha programat per aquest dimecres, a les 19.15h, la guitarrista solista Maria Ribera. El concert serà un homenatge a Emili Pujol, també guitarrista i compositor català que va tocar i compartir molta música i art a Sabadell les primeres dècades del 1900.

Ribera interpretarà les obres Barcarolle, Rapsòdia valenciana, Omaggio a Chopin, Scottisch Madrileny, Vals íntim, Manola del Avapiés, Seguidilla, Estudi romàntic, Sevilla, Romanza i Guajira.

Guitarrista nascuda a Guissona (Lleida), Ribera es doctorà en Història de l’art havent realitzat una tesi què es perfila la història de la guitarra i la vida d’Emili  Pujol. En motiu d’aquesta tesi, l’Institut d’Estudis Catalans li atorgà el premi Sant Jordi 2019 a millor tesi d’història de l’art, el Premi Josep Pijoan.

A Emili Pujol, la guitarrista li ha dedicat un volum, enregistraments o el documental Emili Pujol, mestre de vida. Actualment és la directora i gestora cultural de Les Jornades de Guitarra de Catalunya. Compagina aquesta tasca amb la pedagogia, com a professora de guitarra, a més a més dels concerts que ofereix en solitari i en grup, o de les conferències i altres tasques de divulgació guitarrística.

Comentaris
To Top