Ciutat

Comencen les obres per obrir el pati de l’Artèxtil a la ciutadania

Obres al carrer de Quevedo, amb el pati de l'Artèxtil a la dreta / AINA TORRES

Les obres de pacificació del carrer de Quevedo ja estan en marxa i afecten el tram entre la Gran Via i el carrer de Covadonga d’aquest barri sabadellenc. El projecte té un pressupost d’uns 425.000 euros i forma part dels treballs que impulsa l’Oficina Gran Via – Ripoll, liderada per Junts. La previsió és que les obres durin cinc mesos i s’allarguin, doncs, fins ben entrat el mes de juliol d’aquest any.

Aquesta intervenció té una doble finalitat. D’una banda, comportarà l’obertura a la ciutadania del pati de l’Artèxtilfutura seu de l’escola d’Infermeria de la UAB a Sabadell– i, a part, servirà per transformar el tram del carrer en un lloc més agradable de passeig i estada, amb la plantació de nou arbrat, creació de zones enjardinades i eixamplament de voreres. Els vianants guanyaran 3.700 metres quadrats d’espai. Els cotxes ja no podran aparcar en aquest tram del carrer, cosa que sí que es podia fer fins a l’inici de les obres.

Adeu al pas soterrat

Paral·lelament, les obres també comportaran la supressió del pas soterrat de la Gran Via entre el carrer de Quevedo i el de la Creueta. Únicament es podrà creuar a peu pel pas de vianants que ja està habilitat i regulat per un semàfor a peu de carrer.

Aquest serà el segon pas soterrat que se suprimirà, després que a finals de gener ja van començar les obres per eliminar el del davant de l’hospital Parc Taulí. I es preveu eliminar-ne dos més, els dels carrers del Sol a Sardà i de Sant Pau a Buxeda, amb unes obres que està previst que comencin el segon semestre del 2023 i durin tres mesos.

Reforma de la placeta de Calassanç Duran

En els darrers dies també han començat les obres de reforma de la placeta del carrer de Calassanç Duran, situada a la Gran Via entre els carrers de Güell i Ferrer i Gorina i Pujol.

Les obres ja han començat a Calassanç Duran / D.S.

En aquest cas, el tram del carrer passarà a ser de plataforma única, amb la calçada al mateix nivell de la vorera. S’elimina l’aparcament de cotxes i es guanyen 1.500 metres quadrats d’espais d’estada i passeig, amb una nova zona de jocs infantils i mobiliari urbà, nous arbres i zones enjardinades. Les obres tenen un pressupost de 286.000 euros i també es preveu que acabin al voltant del mes de juliol.

Quines obres es faran a la Gran Via de Sabadell?

Comentaris
To Top