Ciutat

L’alcaldessa de Sabadell expulsa un regidor del Govern per amenaces i coaccions

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha destituït el fins ara tinent d’alcaldessa i regidor Jesús Rodríguez per presumptes amenaces i coaccions. Un incident greu en el despatx de Farrés aquest dilluns ha desencadenat l’expulsió irrevocable del responsable de l’àrea de Cohesió Territorial, Desenvolupament Urbà, Seguretat i Civisme.

Farrés ha interposat una denúncia i ha posat els fets en coneixement de la Fiscalia. Així mateix, ho ha traslladat a la Comissió Ètica Pública del mateix Ajuntament de Sabadell.

El tinent d'alcaldessa Jesús Rodríguez

El motiu de la discussió hauria estat l’absència de Rodríguez a la candidatura del PSC per a les eleccions municipals. Dijous passat, l’alcaldessa i el número 2 del Govern, Pol Gibert, li van comunicar que no formaria part de les llistes i, davant d’això, els hauria coaccionat: segons expliquen els socialistes, va exigir que si no anava a la candidatura li havien “d’arreglar la situació amb diners”, forçar que se li sumessin “triennis per cobrar més” i tenir una “bona plaça”. Rodríguez era funcionari de l’Ajuntament abans de ser regidor.

La tensió va créixer a mida que passaven els dies, fins que aquest dilluns ha esclatat: “M’ha amenaçat i coaccionat amb una actitud agressiva, i m’ha intentat fer xantatge amb difondre denúncies falses si no canviava la decisió”, ha assegurat l’alcaldessa després de l’incident. Sobre les peticions de Rodríguez, Farrés deixa clar que no acceptarà “mai cap xantatge, vingui de qui vingui” i que, arribat a aquest punt de no retorn amb el regidor, no li ha “quedat una altra sortida que denunciar-lo i destituir-lo de les seves responsabilitats”.

La regidora d’Urbanisme, Mar Molina, assumirà les funcions de Rodríguez fins a la celebració de les eleccions municipals i la renovació del plenari.

El PSC el suspèn de militància

El PSC ha reunit d’urgència la seva executiva local. A la llum dels fets, ha iniciat el procediment per suspendre de militància i tots els càrrecs orgànics de Jesús Rodríguez. En un comunicat, ha expressat el seu “absolut rebuig i condemna a les actituds intimidatòries i masclistes” per part del ja extinent d’alcaldessa.

Els socialistes han demanat l’activació del protocol anti-assetjament a Barcelona davant del que consideren com un “intent de limitar” la seva posició com a alcaldessa i cap de llista del PSC. “El xantatge no entra dins de la democràcia interna del partit”, deixen clar en el comunicat.

Rodríguez denuncia irregularitats

El fins ara tinent d’alcaldessa s’ha posat en contacte amb el Diari i ha assegurat que la versió de Farrés és falsa. “Marta Farrés m’ha difamat per ser honest”, apunta. Assegura que diumenge passat li va fer arribar un correu electrònic en què li va exposar la seva preocupació per “detectar irregularitats i connivència en la gestió d’un expedient de Smatsa“, ha indicat. “Les persones honestes no durem en política”.

Qui és Jesús Rodríguez?

Jesús Rodríguez (1976) ha exercit de tercer tinent d’alcaldessa de Cohesió Territorial, Desenvolupament Urbà, Seguretat i Civisme entre 2019 i 2023. Va anar de número 7 a les llistes dels socialistes en les darreres eleccions municipals. Té plaça de funcionari a l’Ajuntament de Sabadell i, a banda, tenia una trajectòria com a sindicalista. Havia estat delegat de la UGT a l’Ajuntament de Sabadell i secretari d’Organització d’UGT a la seva secció al Vallès Occidental.

Comentaris
To Top