CERDANYOLA

Obriran un expedient disciplinari als mossos condemnats per agredir dos joves a Cerdanyola

La Direcció General de Policia preveu que s’estableixin mesures cautelars “exemplars”

La Direcció General de Policia obrirà un expedient disciplinari amb mesures cautelars als sis agents de l’ARRO dels Mossos condemnats a quatre i cinc anys de presó i quatre d’inhabilitació per haver agredit dos joves a Cerdanyola del Vallès l’abril de 2016. Ho han explicat a l’ACN fonts d’Interior i també s’hi ha referit el cap de la policia, Pere Ferrer, en una entrevista a ‘Ràdio 4’.

Ferrer ha dit que dijous la Divisió d’Afers Interns va ser requerida per l’Audiència per aportar unes dades i ha apuntat que la previsió és que en les properes hores les hi puguin traslladar, s’estableixin mesures cautelars “exemplars” i s’obrin els expedients pertinents. A més, ha plantejat la possibilitat d’expulsar-los del cos quan hi hagi sentència ferma.

“S’estableixin mesures cautelars exemplars i contundents i s’obrin els expedients disciplinaris”

Pere Ferrer ha explicat que el règim disciplinari del cos dels Mossos és va modificar el mes de juliol de 2021 però ha remarcat que “no té efectes retroactius”. S’ha referit al cas dels agents condemnats per haver agredit greument dos joves a Cerdanyola del Vallès l’abril del 2016 i ha detallat que dijous l’Audiència de Barcelona va demanar a la Divisió d’Afers Interns que aportés noves dades.

Segons Ferrer, el cos confia que en les properes hores es podrà traslladar la informació requerida i es prendran les mesures petinents. “S’estableixin mesures cautelars exemplars i contundents i s’obrin els expedients disciplinaris”, ha afirmat. A més, ha explicat que, “com en el cas de qualsevol altre funcionari” si es ratifica la sentència de presó, seran expulsats del cos. “Encara hi ha possibilitat de recurs al TSJC i al Suprem, però ja sabem que hi ha una condemna per uns fets gravíssims”, ha advertit Ferrer.

Condemnats sis mossos per agredir dos joves a Cerdanyola: “Us podríem matar i no se n’adonaria ningú”

Comentaris
To Top