Oci i cultura

Triquell publica l’àlbum ‘Entre fluids’: “Tenim coses al cap i hi ha amor pel que fem”

Us expliquem les claus per entendre l’esperit de l’àlbum, l’estat anímic del cantant i les dues cares del pas pel programa Eufòria

Triquell publica 'Entre fluids' / ACN (Pere Francesch)

Triquell ha publicat aquest divendres el seu primer disc, Entre fluids (Halley Records). Us expliquem les claus per entendre l’esperit de l’àlbum, l’estat anímic del cantant, les dues cares del pas pel programa Eufòria (TV3), el procés creatiu i la importància que dona al treball en equip.

1. IMPLICACIÓ: Triquell ha volgut estar present en tots els passos de l’àlbum Entre fluids: tant en la composició de les cançons, la preparació dels videoclips i l’estètica.

2. EUFÒRIA: Es mostra molt agraït a Eufòria per l’experiència viscuda i les persones que hi va conèixer. “És una etapa que m’ha donat la possibilitat de viure d’allò que el meu nen interior sempre ha somiat”.

Ara bé, també és crític amb el concepte d’indústria i de televisió i amb els continguts mediàtic-massius, tal com canta a CBD i Espardenyes. Assenyala que “estigmatitza i fa que un senti que es deu a una persona i a un repertori que no és propi”, “a més del fet de no pagar”, que el cantant ja va criticar en més d’una ocasió.

El concert del Palau Sant Jordi, afegeix, és el punt àlgid d’un “procés preciós”, però també “el símptoma que el procés és com un miratge i s’ha de saber tancar per fer un projecte que a mig termini funcioni”.

3. ESTAT ANÍMIC: Davant la publicació del seu primer disc, assegura que hi ha dies en què esta “empoderat, orgullós i motivat per tirar endavant el carro”, mentre que altres està “més baix d’ànim, amb dubtes i la síndrome de l’impostor”.

Reconeix que passa per molts estats d’ànim i que el manté tranquil saber que està “ben rodejat” i que el seu cercle confia en ell i que “hi ha amor”. Afegeix: “Estem fent una cosa en què confiem i això té molt valor per a mi”.

4. EL PROCÉS: Triquell escriu els seus pensaments i després els intenta estructurar. Hi inclou una mètrica, una guitarra acústica i aquell pensament es transforma en una cosa més treballada: “Cada cançó té una cronologia i uns ritmes diferents, algunes surten d’una nit de creació espontània i altres tenen un procés de maduració més lent. Les cançons plasmen l’estat emocional que tenia en cada un dels moments en què es va fer”.

5. ALTER SOMA: Entre fluids és el primer disc del cantant amb el concepte ‘Triquell’, però recorda que va publicar Mindset, un àlbum autoeditat d’Alter Soma, que és el grup que tenia abans d’entrar a Eufòria i que són els mateixos components que formen part del projecte musical i que faran gira amb ell.

6. EXPERIMENTACIÓ: Triquell remarca que hi ha composicions en què el focus se situa més en la lletra i altres cançons que tenen “més dibuixos melòdics”. També aposta per alternar-ho amb versos “més estructurats i mètrics”. Confessa que no és pioner en l’experimentació ni pretén abanderar-ho, però no volen que els temes sonin igual, sinó que tinguin aures diferents.

7. LES ÀNIMES DE LES CANÇONS: Les cançons d’Entre fluids tenen dues ànimes diferents. Una és quan Triquell porta a l’extrem la sàtira i dona veu a realitats que vol ressaltar i que li criden l’atenció. I en l’altra, escriu o canta d’una forma més introspectiva i vulnerable. “L’àlbum té dues cares, la primera són les lletres de Jugular, CBD i espardenyes o Evangeli, que són més racionals, i després de l’interludi hi ha un punt d’obertura i de confessionari”, assegura.

8. SENSE ETIQUETES, LLIURE: “M’encanta sentir que no m’haig d’abanderar de res ni pertànyer a una tribu urbana ni a un segment molt tancat com a gènere”.

Triquell assegura que el gènere està molt diluït i ja no és tant d’on treu un músic les referències, sinó com les transforma, les fa pròpies i cap a on les porta. “Em sento lliure de ser una contradicció amb potes i tenir llibertat creativa amb la sensació que estem en el procés embrionari i que s’aniran trobant noves formes”.

La nostra Miley Cyrus

9. L’EQUIP, COL·LABORACIONS: El cantant defensa que al disc participen artistes heterogenis, de diferents disciplines que han treballat amb ell per crear un univers sonor i visual. “Tot i que hagi estat defensant un ego a un programa de televisió, vull donar veu a un equip audiovisual, musical i creatiu en general. Volem demostrar que tenim coses al cap i que hi ha amor pel que fem”, apunta.

El disc inclou les col·laboracions amb els sabadellencs Ven’nus, a L’espai que et crema, i amb Vernat, a Aliviat. Les cançons també tenen la producció d’Arnau Vallvé, dels Manel.

10. LA GIRA:  La gira de presentació del nou disc arrencarà el 15 d’abril al Festival Strenes de Girona, continuarà el 22 d’abril a la Llotja de Lleida; el 5 de maig a Sitges; el 6 de maig al Tarraco Arena TGN i el 13 de maig a la Sala Apolo en el marc del Guitar BCN, entre altres cites. El cantant ha fet sold out a Barcelona i Girona.

11. CINEMA:  D’altra banda, Triquell també ha participat recentment en el disseny de so i la música del curtmetratge Provocadora, d’Èlia Lorente. El curt es va estrenar al Festival de cinema de Màlaga i passarà pel festival D’A.

Declaracions extretes d’una entrevista a ACN. 

Comentaris
To Top