CASTELLAR

Finalitza l’arranjament d’un nou tram de les escales ‘dels enanitos’ que connecten Sant Feliu amb El Racó

L’Ajuntament de Castellar ha finalitzat recentment els treballs d’arranjament del tercer tram de les escales del Cim o dels enanitos, que comunica el carrer de les Vinyes amb el carrer de la Castellassa.

Imatge de les escales arrenjades / CEDIDA

Els treballs han consistit en la restauració i recuperació dels 70 graons existents en aquest tram de 76 metres lineals que salva un desnivell de prop de 30 metres. Per fer-ho, s’ha aprofitat la mateixa pedra que formava l’escala original i s’ha respectat al màxim l’aspecte original de l’escala. Per tal de garantir la durabilitat de l’actuació, s’han amorterat les peces, assegurant-ne així la resistència, en una feina que s’ha dut a terme de manera eminentment manual. Queda pendent completar el tram d’escala amb una barana auxiliar de fusta tractada que es col·locarà properament.

L’obra, que ha anat a càrrec de l’empresa Naturalea i ha suposat una inversió de 33.000 euros, s’ha executat amb càrrec a la darrera convocatòria dels Pressupostos Participatius. Atès que en aquella edició no va concórrer cap proposta d’urbanitzacions, l’Ajuntament va tirar endavant la que havia quedat en segon lloc a l’edició de 2021.

La intervenció dona continuïtat a les ja fetes en dues fases anteriors: la primera, en els 80 metres situats entre els carrers del Repòs i del Muronell, i la segona en els 80 metres situats a continuació del carrer del Muronell i fins arribar al carrer de les Vinyes.

Les escales dels enanitos comunicaven històricament el nucli de Sant Feliu del Racó amb la part alta d’El Racó, i han estat utilitzades pels excursionistes per disposar d’un accés més directe al camí que puja cap al cim de la Mola.

Comentaris
To Top