Ciutat

La recerca del Taulí aconsegueix el principal segell d’excel·lència d’Espanya

L’enginyera biomèdica Mireia Gamundi, posant a punt una impressora 3D al Taulí / VICTÒRIA ROVIRA

L’Institut d’Investigació i Innovació Parc Taulí (I3PT) ha rebut l’acreditació com a Instituto de Investigación Sanitaria que atorga el Ministerio de Ciencia e Innovación, a través de l’Instituto de Salud Carlos III. Es considera una de les acreditacions més prestigioses i de més valor que poden rebre les entitats de recerca del país. La notícia s’ha fet pública avui, aprofitant la visita del conseller de Salut, Manel Balcells, a l’hospital, qui l’ha celebrat perquè “amb aquesta acreditació l’I3PT ja forma part de l’elit de la recerca i la innovació de tot l’Estat”.

El director de l’I3PT, Lluís Blanch, afirma que aquesta notícia és “una de les fites més importants aconseguides per l’Institut en els darrers anys”, ja que era un dels seus objectius estratègics per situar-se en el mapa de la recerca sanitària a Espanya. L’acreditació se suma a la de centre Cerca, aconseguida el 2021, i que agrupa l’elit de la recerca a Catalunya.

Tenir l’acreditació de l’Instituto de Salud Carlos III situa al Taulí com a centre de referència i li permetrà accedir a “fonts de finançament exclusives per a les institucions acreditades, i això és essencial per al creixement sostenible i sostingut de l’IP3T, segons Blanch.

Balcells (Salut): “El Taulí necessitava més dimensió, la comença a tenir i necessitem que millori”

Publicitat
Comentaris
To Top