Ciutat

Ca n’Oriac veu amb bons ulls invertir més a la seva àrea comercial

Una àrea comercial amb inversió pública, però també privada per fer més atractiva la compra al barri i atraure nous clients. Una majoria de comerciants de Ca n’Oriac veuen amb bons ulls la implantació d’una Àrea de Promoció Econòmica Urbana (APEU), una entitat publicoprivada que busca invertir més a aquesta àrea comercial –un tram de l’avinguda de Matadepera i alguns carrers adjacents– per reforçar el pols comercial de Ca n’Oriac.

Després d’uns mesos de reunions i sondejos entre els comerciants, “un 98% dels emprenedors de Ca n’Oriac Comerç està d’acord amb adoptar aquest model”, assegura Miguel Tello, president de l’associació de comerciants.

Ca n'Oriac avinguda de Matadepera comerciants comerços

Això no acaba aquí: el ple de l’Ajuntament ho haurà d’aprovar i, aleshores, 233 comerços estaran cridats a les urnes per donar el seu ‘sí’ o el seu ‘no’ a aquesta col·laboració publicoprivada. “Ha de participar com a mínim un 50% del cens per validar el projecte. Guanyarà l’opció més votada”, sosté Tello.

El comerciant assegura que confia en l’èxit del projecte, que ja s’aplica a altres barris i ciutats europees, perquè “la gent està molt animada”. Si és així, comerciants i empresaris treballaran plegats amb l’Ajuntament per invertir i millorar la zona.

Què és un APEU?

Un APEU és un instrument de col·laboració publicoprivada que busca l’impuls econòmic i comercial d’una zona delimitada que ha impulsat l’associació de comerciants i que contempla la Generalitat de Catalunya. Qui ho paga? Els comerciants amb botigues (obertes o tancades) de la zona beneficiada pagaran unes quotes mensuals–que encara s’han de definir– durant un mínim de tres anys i un màxim de cinc.

Amb el vistiplau de l’Ajuntament, els empresaris podran invertir a la seva zona per fer-la més uniforme: inversió en jardineria i flors, reforç (que no pas substitució) de la neteja urbana, un sistema de seguretat privada, reendreçar l’espai públic o l’organització d’activitats per a promocionar o dinamitzar l’activitat del comerç.

A l’Estat encara no s’ha posat en marxa cap APEU: Catalunya n’és pionera, tot i que ja existeix a altres ciutats europees. En el cas de Ca n’Oriac, seria el primer barri (i no pas centre urbà) on es posaria en marxa.

L’avinguda de Matadepera (Ca n’Oriac) planteja embellir la seva àrea comercial

Comentaris
To Top