Ciutat

Neix a Sabadell una nova escola orientada a la formació professional

Sabadell comptarà el curs vinent amb una nova escola destinada exclusivament als estudis en formació professional (FP). Es tracta d’un nou braç del Grup Ramar, que ja treballa en l’adequació d’una nau al Centre, a pocs minuts de l’escola Ramar FP al carrer de l’Escola Pia, que acollirà un nou grau mitjà d’electromecànica i que vol donar servei a joves de tot el Vallès. “Hem fet una triple aliança entre Ramar, EAATA i Moventia per oferir un valor afegit a aquesta FP tan demandada”, detalla Carlos Aparicio, cotitular del grup, que afegeix que “les instal·lacions seran modernes i equipades amb tecnologia avançada per oferir una formació pràctica d’alta qualitat”. Segons sosté Aparicio, l’aliança amb el Grup Moventia permetrà als estudiants treballar en una borsa de treball de la companyia de mobilitat, que opera amb més de 22 marques de cotxe actualment.

La intenció de Ramar és acollir en aquest espai noves modalitats de graus mitjans, com el tractament de vehicles híbrids, que evidencia com el sector de l’electromecànica està en constant canvi i creixement. “No podem fer pràctiques acadèmiques amb cotxes antics“, conclou a tall d’exemple el cotitular del grup.

FOTOS | Així és el nou Ramar, que acull els alumnes de l’antiga Escola del Sol i de Taulé Viñas

“Hi ha manca d’ofici”

L’ambició del Grup Ramar passa per crear una bona xarxa acadèmica al servei de la formació professional, que “registra la inserció laboral més alta”, assegura el cotitular. “Ens adaptem constantment a les necessitats del mercat laboral”, diu Aparicio, “perquè cada cop és més evident que falten experts en el sector dels oficis”. Un nou repte que dona continuïtat a la passa de gegant que Ramar va fer amb el centre d’FP Taulé Viñas, ara englobat dins del centre Ramar 2. Aquest nou grau mitjà d’electromecànica està actualment acceptant sol·licituds d’estudiants interessats, com ha fet saber l’escola.

Comentaris
To Top