Ciutat

Les notícies més destacades d’aquest dilluns 17 d’abril a Sabadell

arts marcials sakura 23

La cloenda de la Fira Sakura Matsuri marca les últimes hores a la ciutat

Arrenquem una setmana amb el balanç de la Fira Sakura Matsuri a Sabadell. Un any més, la història d’amor entre Sabadell i el Japó ha tingut un final feliç.

Segons càlculs oficials, gairebé 10.000 persones han participat en alguna de les activitats dedicades a acostar la cultura nipona a Sabadell. Així doncs, unes 7.500 han visitat la Fira, 2.000 la Pista Coberta d’Atletisme i un miler han gaudit de les activitats que s’han realitzat a la resta de la ciutat.

La Fira Sakura Matsuri aplega 10.000 persones en la seva segona edició

Ara, sí. El Sabadell ha trencat la mala dinàmica de la Nova Creu Alta oferint la seva millor versió de la temporada per superar amb autoritat el Castellón i fer un gran salt cap a la permanència. De fet, surt de la zona de descens, marca diferències amb els rivals directes i avança fins a la tretzena posició de la taula.

El Sabadell ofereix la seva millor versió i fa un gran salt cap a la permanència (3-1)

El passat dijous la Plataforma en Defensa del riu Ripoll va presentar una proposta alternativa al SurfCity. Una idea que van reafirmar aquest diumenge al matí durant la Festa del Ripoll. Una jornada de celebració i reivindicació de l’entorn natural que s’ha celebrat al que es coneix com el Pla dels Cartrons, a la llera del riu i a tocar de la Pista Coberta d’Atletisme.

La Festa del Riu més reivindicativa: “No podem privatitzar un espai que és de tots els sabadellencs”

D’on prové el nom de Sabadell? Probablement és un dubte que hem tingut alguna vegada. D’hipòtesis n’hi ha moltes. La de l’hostal proposada per Antoni Bosch i Cardellach, la que diu que el nom ve de la ceba o els assentaments preromans. Des del Museu d’Història, però, afirmen que prové del mercat que es va establir els dissabtes (Sàbat) en una de les cruïlles de la llera del riu Ripoll. D’aquí sorgiria el nom de ‘Sabadelo’ i posteriorment Sabadell.

Els orígens de Sabadell: del mercat a la ciutat

Va ser pioner en posar títols a les exposicions de pintures. “Vaig veure un vinil, El Transformer de Lou Reed, i cada cançó tenia un títol. I… l’any 2001, vaig posar títol a la meva obra”, explica el pintor sabadellenc, Ferran Mas (1960). Posa títol a l’exposició, però defuig de fer-ho quadre per quadre: “Posar-hi nom limita molt la interpretació de l’obra”, creu.

Ferran Mas: l’artista que crea un accident amb sentit

Comentaris
To Top