Ciutat

L’Ajuntament es compromet a adjudicar aviat les obres de la fàbrica Bosser

La façana de la fàbrica Bosser, assegurada amb estabilitzadors / VICTÒRIA ROVIRA

Es retiraran els estabilitzadors de forma subsidiària per millorar l’entorn dels carrers d’Alemanya i Ferran Casablancas

La façana de la fàbrica Bosser, assegurada amb estabilitzadors / VICTÒRIA ROVIRA

Els estabilitzadors de la façana de l’antiga fàbrica Bosser tenen els dies comptats si es compleix la previsió de l‘Ajuntament de Sabadell. La tinenta d’alcaldessa Mar Molina, responsable de Desenvolupament urbà, assegura que el consistori té previst “adjudicar les obres en les pròximes setmanes” per retirar aquests elements. El pressupost és de 220.000 euros i s’actua de forma subsidiària, per la qual cosa es passarà la factura a la propietat del solar perquè se’n faci càrrec.

Serà una obra major, important, que consistirà a traslladar aquests elements a l’interior de la finca, per continuar assegurant la façana, que està protegida pel catàleg del patrimoni local. L’Ajuntament ha decidit actuar després del cas omís que els propietaris de la Bosser han fet als requeriments que en els últims anys ha fet el consistori. Segons fonts municipals, els propietaris havien presentat un projecte, però no s’ha arribat a dur a terme.

Els estabilitzadors es van instal·lar el 2015, un any després que comencessin les obres dels pisos que s’hi anaven a fer i van quedar aturades el 2018. Molina justifica l’actuació “per la gran afectació que provoca als vianants, les molèsties que provoca als veïns de la zona i l’ocupació que tenim de l’espai públic”.

En els darrers anys, els veïns de la zona han aixecat més la veu per posar fi a aquesta situació. “Cada cop s’està deteriorant més tot”, denuncia una veïna, que lamenta l’estat en què fa cinc anys va quedar l’obra a mig fer. Agrupats en la Plataforma Afectats Bosser, els veïns han recollit signatures i penjat pancartes per pressionar la propietat i l’Ajuntament per desencallar les obres, i s’han reunit amb diferents grups municipals per fer-los arribar les seves queixes.

Comentaris
To Top