Ciutat

ERC vol pacificar la Rambla entre el carrer de Lacy i la plaça del Doctor Robert

ERC Sabadell preveu pacificar el primer tram de la Rambla si guanya les eleccions. Aquesta serà una de les grans propostes dels republicans durant la campanya electoral de les pròximes eleccions municipals, que se celebraran diumenge 28 de maig. 

Renom i Fernàndez, presentant el projecte / AINA TORRES

L’alcaldable d’ERC, Gabriel Fernàndez, ha anunciat aquesta proposta en una roda de premsa des de la cantonada de la Rambla amb el carrer de Lacy, perquè el tram en què es vol deixar la calçada i la vorera al mateix nivell és el que va des d’aquí fins a la plaça del Doctor Robert perquè els vianants tinguin prioritat.

Fernàndez assegura que “aquest seria l’inici, amb l’objectiu final de pacificar tota la Rambla, però volem fer-ho de forma gradual”. I promet que “no serà una ‘alcaldada'”, sinó un resultat fruit de cosir complicitats i d’escoltar els veïns per donar solucions a les casuístiques particulars que es puguin derivar d’aquesta actuació, com les relacionades amb els guals permanents. L’alcaldable també té clar que “hem de garantir el dret de tothom d’arribar amb autobús“, per la qual cosa es plantejaran noves rutes i alternatives per cobrir aquesta demanda.

Imatge virtual de la Rambla pacificada des del carrer de Lacy a la plaça del Doctor Robert / AINA TORRES

La número 2 de la llista d’Esquerra, Sílvia Renom, ha emfatitzat que “volem humanitzar els carrers i generar espais més amplis on la ciutadania pugui passejar”. I afegeix que això promourà el comerç de la zona, que també s’impulsarà des del consistori amb propostes concretes.

Set districtes, 21 milions d’euros

Pacificar aquest espai forma part del pla dels republicans per estendre les pacificacions als set districtes de la ciutat, amb una inversió prevista de 21 milions d’euros en els quatre anys de mandat. Un pressupost que també inclou accions com acabar de pacificar tot el carrer de la Indústria.

Els primers espais que preveu pacificar ERC amb aquest pla són Rambla/Lacy al districte 1; el carrer Major fins a la biblioteca dels Safareigs al districte 2; l’entorn dels carrers de la Bonaigua, Pedraforca i la plaça del Pi al districte 3; les voreres de l’Eix Macià al 4; la carretera de Molins de Rei fins a l’escola Teresa Claramunt al districte 5; el passeig dels Almogàvers i la plaça de la Creu de Barberà fins a la de Barcelona al districte 6 i, finalment, l’àmbit de la plaça de Marx, el carrer de l’Onyar i els centres cívics de Torre-romeu, al districte 7.

Comentaris
To Top