Ciutat

La Crida reclama l’absolució de Maties Serracant

L’exalcalde de Sabadell serà jutjat aquest dimecres pel seu paper en l’1-O

La Crida ha demanat l’absolució de l’exalcalde de Sabadell Maties Serracant en un acte de suport organitzat aquest dimarts al Racó del Campanar. En paraules de l’alcaldable, Nani Valero, la formació ha assegurat que és un “judici polític”, reivindicant que es tracta d’una causa col·lectiva.

“L’1 d’octubre es va realitzar el referèndum perquè l’autoorganització del poble català, i en aquest cas, de Sabadell, així ho va voler i ho fa fer  possible. Tot i la repressió brutal que vam patir, no ens ho van poder impedir”, ha manifestat durant la concentració Valero, que ha demanat l’arxivament de la causa. “Des de la Crida continuarem defensant el dret a decidir, la independència del poble català i ara, també al nostre company Maties”, ha sentenciat.

“Vaig defensar la veritat”

En la mateixa línia, i tal com ha exposat en les últimes hores l’exbatlle en una entrevista a aquest Diari, Serracant s’ha mostrat tranquil davant la cita amb la Justícia d’aquest dimecres, reiterant que el referèndum “va ser una resposta política a la voluntat majoritària dins de Catalunya i del Ple Municipal a Sabadell”. A més, ha afegit que els fets no van ser delictius, sinó “l’expressió de la nostra voluntat política”.

“Vaig a defensar la veritat. No és tan important el què en surti, que espero que sigui una absolució, sinó ser fidel a la veritat”, ha expressat, emfatitzant que durant el judici pretén “evidenciar el compromís de la Crida i de la ciutat de Sabadell” després de la celebració de l’1-O.

El judici se celebra aquest dimecres al matí i la formació ha convocat una concentració a les portes del jutjat a partir de les 11 hores per mostrar el suport a l’exalcalde.

Maties Serracant, a judici per l’1-O: “No vaig cometre cap delicte. Si es va votar, va ser per la gent”

Comentaris
To Top