Ciutat

Sabadell, la ciutat més neta de Catalunya, segons una enquesta de l’OCU

Contenidors a Sabadell / Lluís Franco

La ciutat obté una puntuació d’un 64 sobre 100

Una enquesta de l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha distingit Sabadell com la ciutat més neta de Catalunya i la setzena en l’àmbit estatal, en un rànquing que lidera Oviedo. És una de les notes destacades després que s’hagi enquestat a 6.853 ciutadans d’una setantena de municipis d’Espanya. Així, Sabadell és l’única ciutat catalana que treu bona nota, amb un 64 sobre 100.

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha celebrat els resultats obtinguts per la ciutat, assegurant que millorar la neteja era un dels reptes fa quatre anys quan va arribar a l’Ajuntament. “Estem molt satisfets amb la notícia. Però ni molt menys ens conformem, continuarem millorant!”, ha assenyalat a través d’un vídeo publicat a les xarxes socials.

Els veïns i veïnes han puntuat una dotzena d’aspectes relacionats amb la neteja. Les pitjors qualificacions s’han atorgat en general a la presència excessiva d’excrements de gos a les voreres i de grafitis a la via pública, i a la brutícia que generen els botellots. En aquest sentit, un sondeig del Diari en el marc del monogràfic Sabadell 2027 sobre l’espai públic, ja advertia aquests aspectes vinculats a l’incivisme eren la principal preocupació dels sabadellencs.

SONDEIG | Les actituds vinculades a l’incivisme (57%), principal preocupació de l’espai públic a Sabadell

Comentaris
To Top