Oci i cultura

Sonets shakespearians al Teatre Principal, amb Il·lús Teatre

La companyia estrena aquest cap de setmana ‘Feliç, perquè t’estimo’, una obra teatral i musical

Jaume Madaula s'unirà per primera vegada a la companyia Il·lús Teatre

Il·lús Teatre jugarà amb els sonets de William Shakespeare a les representacions de Feliç, perquè t’estimo d’aquest dissabte (20h) i diumenge (18h) al Teatre Principal. La companyia, dirigida per Jordi Fité, vestirà teatralment  versos del dramaturg anglès, amb un embolcall de diàlegs, música i estètica. I sobretot, molta imaginació. L’obra està pensada per aconseguir sublimar l’efecte virtuós de la poesia, que residirà també en l’expressió corporal dels actors i en la llum i l’ambientació de l’escenari.

L’espectacle, coproduït per Pere Urpí (UiU Promotors), beu íntegrament de talent sabadellenc. Està format pels actors Jaume Madaula, Pep Muñoz, Mariona Ribas i Marta Tricuera; i els músics Marina Prades, cantant; Oriol Padrós, a la guitarra; i Carolina Bartumeu, de l’Orquestra Simfònica del País Basc, al violoncel.

Amb els arranjaments i la direcció musical de Jan Fité, els artistes interpretaran àries de Claudio Monteverdi i Henry Purcell. “Hem agafat peces amb una sonoritat barroca molt bonica i s’interpretaran des d’una estètica moderna, en què es reconeixeran les harmonies i els acords de les àries”, comenta el director, Jordi Fité, un enamorat de Shakespeare amb una biblioteca particular immensa del dramaturg a casa. Els sonets de l’autor han estat traduïts per ell.

Reflexió sobre els grans temes universals

Feliç, perquè t’estimo es presenta sense l’estructura argumental tradicional del teatre, però amb blocs temàtics que faran reflexionar sobre “els grans temes universals que defineixen l’ésser humà”, segons explica Fité. “L’amor, el desamor, les passions, la gelosia…”, enumera. A través de la poesia, posada en escena teatralment, s’intuiran “conflictes, neguits, situacions…”. Fité ha jugat amb sonets de Shakespeare per convertir-los en diàlegs.

El director fa reflexionar a través de l’obra sobre “com aconseguir perpetuar un moment de felicitat en el pas del temps”.  La poesia és la manera, respon: “Quedarà escrita per sempre. Seràs viu mentre es pugui llegir”.

Il·lús Teatre es troba en plena celebració dels seus 25 anys de vida. Per aquesta funció, la companyia ha estat cinc setmanes assajant a l’Estruch i aquesta darrera al Teatre Principal.

El promotor Pere Urpí defineix l’obra com “un artefacte teatral i musical d’alta cultura que s’ha d’assaborir a pessics” i destaca la transcendència de tenir algú com Jordi Fité a Catalunya, que ha traduït íntegrament els sonets de Shakespeare.

A l’escenografia, Fité ha treballat amb l’arquitecte Francesc Bonsfills. Per altra banda, David Roa s’ha encarregat del so.

Després de la funció, que té una durada d’una hora i 10 minuts, els espectadors podran participar  en un col·loqui amb la companyia al Saló del Teatre Principal.

Comentaris
To Top