Ciutat

El Govern català i el Ministeri de Transports “avancen” en la negociació de la ronda Nord

ronda Nord Quart Cinturó

El traçat es limitarà al tram entre Sabadell i Terrassa

El Govern català i el Ministeri de Transports han “avançat una mica més en la concreció” de l’acord sobre la ronda Nord de Sabadell i Terrassa en una reunió aquest dijous a la tarda. En la segona trobada que mantenen presencialment a Madrid, ambdós equips han constatat que coincideixen que el finançament de la infraestructura es farà a través dels pressupostos generals de l’Estat i que el traçat es limitarà al tram entre Sabadell i Terrassa. En una atenció als mitjans a la sortida, la secretària general de Presidència, Núria Cuenca, ha explicat que el que falta per tancar l’acord són “serrellets” i ha esperat poder acabar-los de concretar en els pròxims dies sense necessitat de mantenir més trobades al Ministeri.

“Estem ja en els detalls més tècnics o jurídics”, ha remarcat Cuenca, que ha afirmat que hi ha “voluntat” per part d’ambdues administracions amb la qual cosa veu “salvables” els elements que falten per tancar l’acord.

Finançament a càrrec dels pressupostos

El número dos del Ministeri de Transports, David Lucas, també ha explicat que la trobada ha servit per “continuar avançant” i ha confiat poder tenir un acord “al més aviat possible”. Lucas ha dit que el que cal és acabar “d’ajustar” alguns “aspectes tècnics o jurídics”.

En tot cas, Lucas ha assegurat que ha quedat clar que el finançament serà “a càrrec dels pressupostos” estatals i que “el traçat és entre Terrassa i Sabadell”. Cuenca ha recordat que per al Govern aquestes són “línies vermelles”.

“El Ministeri ha entès que no podem anar més enllà del que es va acordar amb el PSC. Crec que està ben entès”, ha insistit Cuenca.

Satisfacció a l’Ajuntament

“Després d’assolir un acord sobre el finançament i el model com havia demanat la Generalitat, esperem que es tanqui l’acord perquè per Sabadell és una prioritat poder tenir la Ronda Nord i treure un flux diari de 30.000 vehicles que passen pel mig de la ciutat”, asseguren fonts municipals. “La ronda Nord ens permetrà millorar la vida de molts sabadellencs i sabadellenques i soterrar aquest trànsit que ara atravessa la Gran Via, l’avinguda matadepera i avinguda Estrasburg, entre d’altres”, conclouen.

La ronda Oest connectaria amb la ronda Nord, segons el Pla específic de mobilitat del Vallès / A. TORRES

Comentaris
To Top