ESPORTS

L’OAR Gràcia Sabadell accedeix a les fases d’ascens per la porta gran (23-24)

Jugadores, tècnics i aficionats desfermant l'eufòria al final del partit / J. Altimis (CEDIDA)

Per la porta gran i… amb patiment. L’OAR Gràcia Sabadell s’ha classificat per les fases d’ascens a la Divisió d’Honor Or després de superar de nou a l’Alaia Zarautz a la seva pista (23-24) en un partit que ha dominat durant 30 minuts i ha acabat amb gran patiment en els últims 10 davant la reacció de les locals. La portera Mercè Buxó, amb 15 aturades, i Janna Sobrepera han estat els pilars d’una victòria històrica.

El 2-0 i 3-1 inicial ha estat un miratge pel conjunt basc. De fet, s’ha convertit en el seu únic avantatge del partit. A partir del 3-3 (Alba Martín, Mireia Pascual i Berta Prat), el conjunt de Carol Carmona ha estat el gran dominador del partit, en bona part gràcies a la sensacional actuació de la portera Mercè Buxó, un malson per les locals. Ha fet fins a 9 aturades a la primera part. Les diferències s’han eixamplat fins a un 6-11. Alba Martín era un punyal, Janna, imparable i Mercè, un mur… D’aquesta manera s’ha arribat al descans amb u n 8-13 que semblava encarrilar l’eliminatòria.

Patiment final

La tònica s’ha mantingut en el primer quart de la represa. El Zarautz no trobava la manera de trencar la defensa plantejada per Carol Carmona ni superar la gegantina Mercè Buxó. El desè gol de Janna significava el 12-19. Tot controlat. O això semblava. S’ha entrat en els últims 10 minuts amb un còmode 15-22 després d’un gran gol de Clàudia Marrugat. Llavors la màquina gracienca s’ha aturat.

Els nervis i una prodigiosa reacció local s’ha reflectit amb un parcial de 4-0 molt perillós. Janna ha apagat el foc i l’impressionant ambient de la graderia amb un contracop providencial (21-24), però el patiment -lògic davant un gran rival- s’ha mantingut fins a l’últim minut, quan les locals s’han col·locat a només un gol (23-24). Ha sabut gestionar l’OAR els últims segons fent esclatar l’eufòria entre els seus seguidors. Festa verd-i-blanca al País Basc i ara, a pensar en les fases d’ascens del 12 de maig.

AMPLIAREM INFORMACIÓ

Comentaris
To Top