Ciutat

Consulta les activitats per l’Aplec de la Salut

Aplec Salut Sabadell

L’Aplec de la Salut, segona festa local, té l’epicentre de l’activitat aquest dilluns

La festa més antiga de Sabadell ja està aquí. L’Aplec de la Salut, segona festa local, omple l’agenda d’activtats durant aquest dilluns festiu a la ciutat.

Activitats culturals

Al parc de la Salut, hi haurà la Cercavila de la Ciutat, a les 12 h, amb gegants i capgrossos, castellers i bastoners. A les 13 h serà el torn del concert de la Banda de Música de Sabadell. Més tard, a les 18 h, tindrà lloc la ballada de sardanes amb la Cobla Jovenívola.

D’altra banda, es podrà participar en un itinerari pel riu Ripoll fins a la capella de Sant Nicolau. La sortida ha estat a les 10 h des de la Torre de l’Aigua, i l’objectiu del recorregut, organitzat pel Museu d’Art, és conèixer els paisatges més pintats pels artistes de la ciutat.

Com cada any, a l’Aplec també es poden fer visites patrimonials a diversos equipaments, com l’ermita de Sant Iscle i Santa Victòria o la Torre de l’Aigua, a més del Museu d’Història i el Museu d’Art.

Activitats esportives

Un any més, les activitats esportives també seran protagonistes de l’Aplec. Des de les 9.30 hores té lloc la tradicional pujada a la Salut, després d’haver fet un tast de coca i xocolata davant de la Fira de Sabadell. La 38a Pujada a la Salut l’organitza la Unió Excursionista Sabadell (UES), amb la col·laboració de diverses institucions i empreses, entre les quals destaca l’Ajuntament de Sabadell. El recorregut és de 7 km.

Una altra de les activitats és el Buscafites a la Salut, que es porta a terme a les 10 hores. Es tracta d’una activitat d’iniciació a les curses d’orientació a la zona del bosc de la Salut. Aquesta activitat és gratuïta i per inscriure-s’hi cal accedir al web de la UES.

Tallers i jocs familiars

Pel que fa a les activitats infantils, hi haurà diversos tallers i jocs al costat del santuari. Al migdia, s’instal·laran taules i cadires per a qui vulgui dinar de pícnic en família. Mentrestant, en Clau de Folk amenitzarà el públic amb música d’acordió.

Serveis especials de la línia F4 d’autobús

Durant l’Aplec, la línia F4 del transport urbà d’autobús reforçarà el servei entre la plaça del Vallès (parada codi 130-Vallès) i el Poblenou, en tots dos sentits. Amb una freqüència de pas de 15 minuts, estarà actiu en horari de 8.30 a 21.30 h. La parada més propera per accedir al santuari de la Salut és la del Cementiri.

Comentaris
To Top