L’OAR Gràcia Sabadell s’acomiada de l’ascens amb una exhibició estèril

Jugadores, cos tècnic i afició han fet aquesta gran pinya al final de les fases. El somni continua / Èric Altimis

No ha pogut ser. L’OAR Gràcia s’acomiada de l’ascens a la Divisió d’Honor Or amb una exhibició davant el Mislata (27-16) que ha estat estèril perquè després el Costa Almeria Roquetas s’ha imposat a un Ikasa Boadilla que ja tenia el bitllet i ha jugat amb menys motivació. De totes maneres, les gracienques han marxat d’Almeria amb bones sensacions i agraïdes a una afició que ha estat sensacional durant les tres jornades de les fases.

El premi s’ha quedat a tocar. De fet, gairebé es podria dir que el factor diferencial ha sigut el gol encaixat als últims segons de la primera jornada contra l’amfitrió (23-24) en un duel que l’OAR va tenir controlat fins al minut 50. Una derrota que va afectar anímicament i es va notar en el segon partit davant un Ikasa Boadilla implacable (18-26).

Tot i això, l’equip de Carol Carmona arribava viu a l’última sessió. Havia de guanyar de tres o més gols al Mislata per mantenir les opcions. I ha guanyat d’11! Una autèntica exhibició de l’OAR. Les jugadores han sortit molt mentalitzades i endollades i només han necessitat 8 minuts per aconseguir la renda necessària (3-0). A partir d’aquí, ha estat una tempesta de joc i gols que l’equip valencià mai ha pogut aturar. Entre les parades de Mercè Buxó i els gols de Janna Sobrepera, les diferències s’han eixamplat fins a un increïble 2-8 en el minut 17. El sistema defensiu gracienc era un autèntic mur infranquejable.

Regust agredolç

Al descans s’ha arribat amb un +7 (6-13) gairebé insòlit. La reacció del Mislata mai ha arribat. A la represa, l’OAR Gràcia ha mantingut la intensitat i, sobretot, l’encert. S’ha afegit a la festa la portera Daisy León aturant fins a tres penals de manera consecutiva. Un calvari per un equip valencià totalment fora del partit. L’últim quart ha estat pràcticament un tràmit, amb diferències que s’han enfilat als quinze gols (12-27). Al final ha quedat en un 16-27 històric que ha desfermat l’eufòria entre les jugadores, cos tècnic i tots els aficionats desplaçats a Almeria.

La feina estava feta. Calia esperar. L’Ikasa Boadilla, amb l’ascens assegurat, només es jugava l’opció d’acabar primer i accedir a la fase d’ascens a la Lliga Iberdrola. Això no ha estat suficient motivació perquè s’ha vist superat des de l’inici pel Costa d’Almeria Roquetas. L’amfitrió, amb el suport de la seva afició, ha manat en el marcador amb autoritat i mai s’ha vist amenaçat. L’OAR, doncs, acaba tercer de la fase i amb un punt agredolç pel desenllaç de la primera jornada. Ha quedat clar, però, que es tracta d’un equip competitiu, amb un bloc extraordinari i ho tornarà a intentar la pròxima temporada. Segur.

Mercè Buxó, Daisy León, Berta Prat, Irene Garcia, Ona Magrinyà, Paula Pérez, Janna Sobrepera, Maria Monllor, Fiona Monllor, Paola Marín, Mireia Pascual, Clàudia Marrugat, Alba Martín, Cristina Soler, Jana Garcia i Emma Serna, amb l’entrenadora Carol Carmona al capdavant mereixen el reconeixement per la gran temporada que han fet.