Vallès

El Vallès Occidental, la comarca amb menys participació a les municipals

Entre els municipis de més de 5.000 habitants amb menys participació, Badia se situa a la cua

El Vallès Occidental és la comarca que ha registrat menys vots a les urnes en les 11 eleccions municipals que s’han celebrat fins ara, amb una mitjana del 57,4%. Entre els municipis de més de 5.000 habitants amb menys participació en tot el territori català, Badia és la localitat amb les xifres més baixes (50,04%). Rubí, amb una participació del 54,5%, ocupa la tercera posició en abstencionisme.

En general, les ciutats més poblades de Catalunya estan per sota de la participació mitjana a les municipals, mentre que les zones més despoblades i envellides registren més nombre de votants a les urnes.

Les comarques metropolitanes del Baix Llobregat i el Barcelonès (58,1%) se situen per darrere del Vallès Occidental com les que menys participació registren, a més del Garraf (59,6%) i el Baix Camp (60%). A l’altra banda de la balança, la Terra Alta, el Priorat, la Ribera d’Ebre i el Pallars Sobirà són les comarques amb menys abstenció.

Mapa amb la participació mitjana a les eleccions municipals a Catalunya | ACN

Publicitat
Comentaris
To Top