AHIR I AVUI

Així ha canviat Castellar en quatre dècades, vist des de les altures

Castellar del Vallès compta amb un dels entorns naturals més rics de la comarca. Només cal anar a fer una excursió per diversos indrets del municipi per gaudir de racons únics. Una de les millors panoràmiques del poble s’observa des de Sant Feliu del Racó, antigament anomenat Sant Feliu de Valrà o Sant Feliu de Castellar.

Des d’allà, al marge dret del riu Ripoll, sota el massís de Sant Llorenç de Munt, es pot captar una de les millors fotografies del nucli de Castellar. Imatges com la que apareix en aquest article, de l’any 1979. A primer cop d’ull, un dels elements que capta ràpidament la nostra atenció és la presència de l’Església Sant Esteve, alçada al bell mig de la vila.

Imatge panoràmica de Castellar l’any 1979 | Perich (AHC)

Més enllà de la fisonomia i els edificis, l’estampa serveix també per observar l’evolució que ha tingut la vila en les darreres dècades, amb l’aparició de nous nuclis de població i edificis més alts. En els últims 25 anys, el municipi ha augmentat en gairebé 10.000 habitants. Un procés que ha redefinit inevitablement, com mostra la comparativa entre les imatges, l’estructura de Castellar.

Fotografia de Castellar des de Sant Feliu del Racó | Lluís Franco

Sant Feliu del Racó, punt des d’on està captat el paisatge, constitueix la principal entitat de població del terme municipal de Castellar del Vallès. Més d’un miler de persones hi viuen, en un indret ple d’espais verds, boscos i vegetació. Es comunica al Sud amb Castellar i Sabadell per la carretera B-124, la qual es perllonga en direcció al nord fins a Sant Llorenç Savall, que esdevé la connexió amb la resta d’urbanitzacions castellerenques.

Comentaris
To Top