Oci i cultura

“La Nit dels Musicals serà molt impactant, no s’ha vist res igual a Sabadell”

festival observa sabadell

L’espectacle del festival Observa ha venut més de mig miler d’entrades per aquest dijous al vespre

/ VÍCTOR CASTILLO

L’Aina i la Clàudia tenen sort de no poder dormir. Perquè la seva mare, per tal que els comencin a pesar les parpelles, les farà viatjar per un món de màgia i fantasia a través de quatre històries musicals: La Bella i la Bèstia, Wicked, Mary Poppins i Els Miserables. Aquest és el punt de partida i el fil conductor de la Nit dels Musicals, l’espectacle de gran format dirigit per Adrià Aguilera i Albert Gonzàlez que aquest dijous (21h) arriba a l’amfiteatre del Parc de Catalunya, inclòs en el festival Observa.

La Nit dels Musicals, que ja ha venut més de mig miler d’entrades, és una aposta pel talent musical, dansaire i interpretatiu de la ciutat que situa a sobre l’escenari una norantena d’artistes sabadellencs. “Un dels trets diferencials serà la música en directe amb un format tan gran i orquestral. Crec que serà impactant, no s’ha vist res igual a Sabadell”, comenta Adrià Aguilera.

Hi participaran vuit solistes amb llarga trajectòria a entitats com la Joventut de la Faràndula i el Teatre Sant Vicenç: Cristina Barbero, Bea Boronat, Cristina Fabero, Laura Hernàndez, Eric Alès, Marcel Castillejo, Llorenç Costa i Sergi Gonzàlez. També un cor, format per Júlia Carrera, Abel Cucurella, Anna Dinarès, Joan Monistrol, Marc Pons, Ainhoa Romero, Carla Romero, Genís Sabaté i Judith Venancio. La música en directe anirà a càrrec de la Banda de Músics de Sabadell i hi haurà desenes de ballarins de les escoles Bots i KMY Studio.

“Teníem molt clar que volíem fer un espectacle familiar. Hem escollit repertori de Disney, amb obres molt conegudes com La Bella i la Bèstia i Mary Poppins, per a l’obertura i el tancament; per altra banda, hem buscat una manera més propera de cantar a l’òpera, amb Els Miserables; i s’hi suma el toc modern de Wicked, que és més desconeguda, però va ser un punt d’inflexió en el teatre musical”, comenta el codirector sobre les obres que conformen la Nit dels Musicals, que s’emmiralla amb propostes que han passat pel Grec Festival o al festival de Pedralbes.

Part del públic de la ciutat, especialment els assidus a la temporada de musicals, reconeixerà cantants sabadellencs que ja ha vist a sobre l’escenari en moltes de les apostes de teatre musical infantil que es fan, i s’han fet al municipi. “Sabadell és una ciutat amb un caldo de cultiu teatral molt important. Hi ha un bon sector de la població a qui li interessa el gènere i és probable que s’emocioni en molts moments”, apunta el codirector. Potser després de viure tants sentiments a flor de pell, com a l’Aina i la Clàudia, el dijous a la nit els costarà agafar el son.

Comentaris
To Top