Ciutat

Tretze regidors s’acomiaden de la sala de plens de Sabadell

Els republicans són els que més edils perden, fins a cinc

La Llei Orgànica de Règim Electoral General (LOREG) fixa que 20 dies després de celebrar-se les eleccions municipals s’han de constituir els ajuntaments de l’Estat. Això vol dir que el 17 de juny s’han de celebrar els plens d’investidura. A Sabadell el desenllaç ja el coneixem: Marta Farrés serà reelegida alcaldessa. Però, després dels resultats a les urnes hi haurà regidors que no seguiran a la sala de plens.

En són una tretzena -sis dones i set homes- d’un plenari amb 27 cadires, respecte a l’últim ple ordinari del mandat -del 2 de maig-. Tres ja se sabia que no repetirien: Francesc Baró de Junts per Sabadell i Glòria Llobet d’ERC, que no figuraven a les llistes -Llobet anava de suplent-, i Jesús Rodríguez del PSC. L’extinent d’alcaldessa va ser expulsat del partit després que Farrés el fulminés a pocs dies d’acabar el mandat.

Els republicans són els que més edils perden, fins a cinc -comptant Glòria Llobet-. Dels set regidors que tenien en el mandat 2019-2023 només segueixen el que era candidat a l’alcaldia, Gabriel Fernàndez, i Santi Valls. Mentre que cauen Èlia Soriano, Pere Farrés i Francisca Maya, Popi, números 4, 5 i 6, respectivament i Raül Garcia Barroso, el 9 de la llista.

Per darrere d’ERC hi ha Cs que d’una tirada es queda sense els tres representants que tenia en la darrera sessió plenària: José Luis Fernández, Ramon Garcia i Laura Casado. Els números 2, 3 i 4, respectivament. Precisament, Garcia va reingressar al plenari, després que fos regidor entre 2015-2019, el passat mes de març, quan el que era líder dels taronja Adrián Hernández va renunciar a l’acta i es va donar de baixa del partit.

Una situació similar que va viure Aurora Murillo de la Crida per Sabadell, que va estrenar-se a la sala de plens a finals de 2022, en substitució de Lluís Perarnau. Murillo anava de número 4 a la llista electoral. Per últim, no continuarà la segona tinent d’alcaldessa, Marta Morell. El projecte polític que va impulsar, Sentim Sabadell, no va aconseguir obtenir representació. Fa quatre anys la xifra va ser molt superior: 22 dels 27 no van prosseguir, ja fos perquè ho deixaven o perquè no van sortir escollits.

La relació de regidors/es és la següent:

 • Èlia Soriano (ERC)
 • Pere Farrés (ERC)
 • Francisca Maya, Popi (ERC)
 • Raül Garcia Barroso (ERC)
 • Glòria Llobet (ERC)
 • José Luis Fernández (Cs)
 • Ramon Garcia (Cs)
 • Laura Casado (Cs)
 • Aurora Murillo (Crida per Sabadell)
 • Marta Morell (Sentim Sabadell)
 • Francesc Baró (Junts per Sabadell)
 • Jesús Rodríguez (PSC)
 • Quim Carné (Junts)
Comentaris
To Top