CASTELLAR

Més de 10.000 cinèfils a Castellar el curs 2022-2023 a l’Auditori

Hi ha hagut més d’un centenar de sessions

Alcarràs, As bestas o En los márgenes han estat algunes de les projeccions que s’han pogut gaudir a Castellar del Vallès els últims mesos. Els castellarencs han mostrat una vegada més que són una societat cinèfila després de l’èxit d’espectadors en la temporada 2022-2023 a l’Auditori Municipal.

Un total de 10.970 espectadors han assistit a alguna de les 121 sessions de cinema impulsades per la Regidoria de Cultura i pel Club Cinema Castellar Vallès (CCCV), entre les programacions del Diumenge d’Estrena, el Cinema Familiar, la Mostra de cinema BRAM!, el BRAM! escolar i els cinefòrums de divendres a la tarda.

Per volum d’afluència de públic, el BRAM! escolar és la programació que ha registrat més públic, amb un total de 3.334 espectadors entre els 3 i els 18 anys. En total, enguany han estat 21 les sessions que es van dur a terme entre els mesos de gener i març. La mitjana d’assistents ha arribat als 91 espectadors per sessió. A continuació se situa la programació de la 15a Mostra de Cinema BRAM! que en aquesta edició va assolir els 3.103 espectadors en un total de 16 sessions.

D’altra banda, les projeccions que es fan cada diumenge, que inclouen les programacions dels Diumenges d’Estrena, el Cinema Familiar i el Cicle Gaudí de l’Acadèmia del Cinema Català, han arribat aquest curs als 2.817 espectadors distribuïts en un total de 55 sessions. Amb tot, la suma del total d’espectadors de cinema entre els mesos de setembre de 2022 i maig de 2023 es completa amb els assistents a les sessions de cinefòrum que organitza el CCCV, un total de 1.414 repartits en 28 sessions.

A tot això també cal sumar els 302 espectadors que van assistir a la sessió especial que el cineclub va organitzar amb motiu de la Festa Major de l’any passat, en què es va projectar el film català Alcarràs, de Carla Simon. Precisament, la pel·lícula guanyadora de l’Os de Berlín és la més vista d’aquest curs ja que se’n van fer dues projeccions, la de Festa Major de setembre i una altra corresponent al Cicle Gaudí del mes de novembre.

A excepció d’Alcarràs, 9 de les 10 pel·lícules més vistes durant la temporada formaven part de la programació del BRAM!.

Les pel·lícules més vistes de la temporada, sense tenir en compte el Bram! escolar, han estat les següents:

Alcarràs: 535 espectadors/es (dues sessions)
En los márgenes: 300 espectadors
As bestas: 275 espectadors
Argentina 1985: 253 espectadors
El triángulo de la tristeza: 242 espectadors
Suro: 231 espectadors
Almas en pena de Innisherin: 219 espectadors
Close: 176 espectadors
The Quiet Girl: 173 espectadors
Un año, una noche: 173 espectadors

Comentaris
To Top