CASTELLAR

Torna el CorreTapa a Castellar del Vallès

La festa gastronòmica celebra enguany la seva setena edició

Una de les iniciatives que ha fet fortuna a Castellar del Vallès és el CorreTapa. Enguany, la vila viurà la 7a edició d’aquesta proposta gastronòmica per llepar-se’n els dits i gaudir dels bars i restaurants del poble. La proposta arrencarà el dimecres 14 de juny i s’allargarà fins al dissabte 17 amb un format gairebé calcat al de l’edició de l’any passat, que va resultar un èxit amb una vintena d’establiments participants i més de 12.200 tapes servides.

Així, durant els quatre dies de CorreTapa, tothom qui ho desitgi podrà visitar els diferents establiments gastronòmics del nucli urbà per degustar les respectives propostes culinàries, acompanyades d’una beguda. Com ja es va fer l’any passat, els locals que hi participen disposaran d’un espai a l’exterior en cada local. Així, per tal d’evitar aglomeracions dins dels recintes, els locals tindran d’un espai de terrassa a la via pública, delimitat i facilitat per l’Ajuntament, hàbil durant els dies del concurs. En aquests punts les persones tastadores podran demanar i degustar la tapa sense interrompre l’activitat habitual de cada establiment gastronòmic.

L’horari del CorreTapa es torna a limitar enguany a la tarda-vespre dels quatre dies consecutius, de dimecres a dissabte, de manera que cada local participant establirà el seu horari concret a partir de les 19 hores. El programa de mà, que es podrà consultar en els establiments participants, permetrà conèixer els detalls de la celebració, horaris, productes de cada local i altres qüestions per a la ciutadania. A banda d’aquest material, la informació també es trobarà a les xarxes socials oficials de l’esdeveniment. La tapa inclou, a més del producte preparat per cada bar o restaurant, un got de cervesa, pel preu de 4 euros.

 Premis per als participants

Com és habitual en cada edició del CorreTapa Castellar, la iniciativa premiarà també aquest any la participació de la ciutadania, així com l’adhesió dels establiments participants, a través de concursos i diferents premis. D’una banda, es tornarà a fer el clàssic sorteig d’entre totes les butlletes dipositades a les urnes que es trobaran als establiments participants. Per tal que aquestes butlletes siguin vàlides, caldrà aconseguir fins a cinc segells d’establiments diferents, omplir correctament la casella de les dades personals i votar la “millor tapa 2023”. D’entre totes les butlletes vàlides se sortejarà un àpat per a dues persones per valor de 60 euros a bescanviar en qualsevol dels negocis que participaran en l’edició del 2023.

D’altra banda, les diferents propostes dels establiments gastronòmics podran optar a dos grans premis: el Premi Guanyador CorreTapa Castellar 2023 i el Premi Popular 2023. En el primer cas, un jurat format per persones professionals vinculades al sector de la restauració, no participants en l’edició d’enguany, determinaran el premi a partir de la mitjana de puntuacions de diverses categories (creativitat, sabor, presentació i qualitat del servei). A les puntuacions dels membres del jurat, les identitats dels quals seran desconegudes fins a la cloenda de l’edició, se sumarà un quart vot que correspondrà a la votació popular.

Finalment, el Premi Popular resultarà de la mitjana de tots els vots emesos pels clients que tastin les tapes, a través de les butlletes dipositades a les urnes.

La festa de cloenda per acomiadar l’edició 2023

Com el de 2022, el CorreTapa 2023 celebrarà una festa de cloenda un cop finalitzada l’edició, dimecres 28 de juny, a les 19 hores, a la Terrassa d’El Mirador. L’acte, que comptarà amb l’assistència d’autoritats locals i de les entitats organitzadores, s’adreça als restauradors participants, i té per objectiu premiar la seva tasca durant els quatre dies d’activitat.

La festa serà també el moment de lliurar els diferents premis, així com de resoldre, en directe, el sorteig de la butlleta guanyadora d’entre totes les recollides de les diferents urnes. No hi faltarà tampoc la música en directe i piscolabis per als assistents.

Comentaris
To Top