Ciutat

Rècord de dones en el pròxim mandat a Sabadell

Hi haurà 14 regidores, la xifra més alta de la història

Falten gairebé dues setmanes per la celebració del ple d’investidura a l’Ajuntament de Sabadell, que ha de tenir lloc el pròxim 17 de juny. Després de la celebració de les eleccions municipals fa tot just 8 dies, ja es pot posar la lupa en alguns dels aspectes rellevants de la configuració del pròxim ple municipal.

La llista dels regidors que seran al saló de plens durant el pròxim mandat 2023-2027 comptarà per primera vegada a la història amb més dones que homes. Concretament, hi haurà 14 regidores, per 13 regidors, xifres en femení que suposen un rècord a Sabadell després de la celebració de 12 comicis municipals des de l’arribada de la democràcia.

Els regidors escollits a Sabadell el 28-M: qui és qui?

Fa quatre anys, el plenari s’encetava amb l’assistència més alta i ho feia en un mandat que ja tenia un marcat accent femení. Marta Farrés es convertia en la primera dona que accedia a l’alcaldia de la ciutat. Precisament, l’actual alcaldessa és la figura més longeva del plenari.

Després d’haver tancat el mandat, s’hi ha estat 16 anys (2003-2015 i 2019-2023) i enfila camí cap als 20 en el compliment del pròxim mandat. Arrabassa aquest premi honorífic a Montserrat Capdevila (PSC), que va figurar de tinent d’alcalde entre 1999 i 2013, i a Tomasa del Jesús Méndez (IC), que va estar del 1987 al 1999, tot i que en l’última etapa va accedir-hi el juliol de 1996 per la renúncia de Xavier Moreno.

Comentaris
To Top