Ciutat

Comencen les obres del carril bici que connectarà Sabadell i Terrassa

La N-150 al seu pas per Sabadell / LLUÍS FRANCO

La nova via servirà per circular en paral·lel a la N-150

Les obres del carril bici ja estan en marxa. Aquest dijous s’han iniciat els treballs per construir la primera fase de la nova via per a vianants, bicicletes, vehicles de mobilitat personal (VMP) que unirà Sabadell i Terrassa i que circularà, de manera paral·lela, a la N-150. L’actuació, que figura dins el Pla Específic de Mobilitat del Vallès i està promoguda des de la Direcció General d’Infraestructures de la Generalitat, comportarà una millora de la carretera. El cost és de 2.492.313,32 euros, amb finançament dels fons europeus Next Generation, i el termini d’execució és d’uns vuit mesos.

El projecte constructiu d’aquest camí pedalable interurbà, d’uns 2,5 km, s’iniciarà a l’avinguda de Madrid, a Terrassa, -a la zona del parc de Vilardell- i finalitzarà al límit del terme municipal de Sabadell -a l’alçada del Complex Central Ègara dels Mossos d’Esquadra-. Des d’allà enllaçarà amb la ja existent a la ronda de Jean Monet que permet anar de Can Gambús als Merinals. I tanmateix millorarà la mobilitat per accedir a l’Institut Castellarnau, la seu central dels Mossos, la seu del Consell Comarcal del Vallès Occidental i MercaVallès.

Zona on anirà el carril bici

Les obres previstes en aquesta primera fase es divideixen en dos trams d’execució:

  • El primer, de 1.140 m, anirà de l’avinguda de Madrid fins a l’Hospital de Terrassa. Comptarà amb una vorera de 2,5 m que acompanyarà la via ciclista, d’una amplada de 2,5 m, i un viaducte que discorrerà per sobre del torrent de la Grípia, on una escala facilitarà l’accés a l’Hospital de Terrassa per als vianants. Des d’aquí, hi haurà un camí pedalable (espai compartit per vianants, ciclistes i VMP) que anirà fins a la nova rotonda de la N-150, que donarà accés al complex sanitari.
  • El segon, de 640 metres, discorrerà des de l’alçada del Consell Comarcal fins al Complex Central Ègara dels Mossos d’Esquadra.

L’execució d’aquests trams comportaran afectacions puntuals al trànsit de vehicles per la N-150, així com també pel tram de la Mancomunitat, que seran degudament senyalitzades i informades.

Comentaris
To Top