Ciutat

Sabadell rep 2 milions d’euros de la Diputació de Barcelona per cofinançar les obres del Portal Sud

Obres del Portal Sud, en marxa / Victor Castillo

La Diputació de Barcelona subvencionarà dos milions d’euros de les obres de construcció del Portal Sud. Malgrat que ja s’havia anunciat, aquesta setmana la Junta de Govern Local ha aprovat el conveni de col·laboració entre les dues institucions per formalitzar la transferència. El projecte té un pressupost total de 6,7 milions d’euros i es preveu que la primera i principal fase de les obres acabi durant el segon semestre de l’any que ve, 2024.

Aquestes obres van començar el març d’enguany i volen servir per transformar l’entrada al sud de la ciutat des de la C-58. Els treballs es faran en dues fases, i ara s’està executant la primera. En aquests moments s’està fent el moviment de terres i l’entorn de treball està delimitat, un cop s’han desallotjat els horts que hi havia hagut durant dècades. En la primera etapa de les obres es construirà un quilòmetre de nova carretera, amb un viaducte per salvar la riera del Riu-sec, i una rotonda a dos nivells de 90 metres de diàmentre que permetrà connectar la C-58 en sentit Barcelona i Terrassa, la carretera de Bellaterra i el polígon Sud-oest de Sabadell.

En la segona fase dels treballs es preveu millorar l’accés al polígon Sud-oest, amb una nova rotonda entre els carrers de Víctor Balaguer i Costa i Deu. També es reforçarà el col·lector de la riera de Can Feu. La primera fase té un pressupost de 4,9 milions d’euros i la segona d’1,8 milions d’euros. A hores d’ara, però, es desconeix quan començaran i acabaran les obres d’aquesta darrera etapa.

Comentaris
To Top