Ciutat

El sou dels polítics: què cobraran els regidors de Sabadell a partir d’ara?

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, els tinents d’alcaldessa, regidors de Govern i de l’oposició continuaran amb el mateix sou aquest mandat. El nou ple municipal, sorgit de les eleccions del 28-M, ha decidit congelar els salaris dels càrrecs electes per als propers quatre anys.

Farrés cobrarà més de 5.000 euros bruts al mes en catorze pagues. Just per sota estaran els tinents d’alcaldessa –Pol Gibert, Eloi Cortés, Montse González, Mar Molina i Adrián Hernández– amb 4.407 euros mensuals. La majoria dels regidors del Govern percebran 4.115 euros al mes, excepte Rosa Pareja, que té dedicació parcial i a qui corresponen 2.057 euros bruts mensuals. 

Tot i que els sous es queden com estaven, el cost total del Govern augmenta dels 663.773 euros bruts a l’any fins als 811.917 euros (+22,3%). Com s’explica? Per la majoria absoluta del PSC: l’executiu sabadellenc ha passat d’11 a 14 regidors, i ara té cinc tinents d’alcaldessa en comptes de quatre. Més càrrecs dins del Govern vol dir més despesa en salaris.

El ple municipal tindrà sis portaveus, dos més que en el mandat anterior: Gabriel Fernàndez (ERC), Nani Valero (Crida), Lluís Matas (Junts), Joan Mena (En Comú Podem), Nuria Acacio (Vox) i Cuca Santos (PP), que tindran una remuneració de 4.115 euros bruts mensuals en catorze pagues. L’aparició de noves cares al ple (Vox, PP) i el fet que En Comú Podem hagi quedat fora del Govern municipal augmenta el cost total dels grups de l’oposició (345.730 euros, +50%).

Els regidors electes de Sabadell / V. CASTILLO

En el ple municipal celebrat aquest dilluns, el portaveu del PSC, Pol Gibert, ha destacat l’entesa entre el Govern socialista i l’oposició pels salaris. “Hi ha hagut un diàleg fructífer”, ha exposat. ERC, en canvi, considera que l’executiu s’ha limitat a “comunicar” els canvis, no a decidir-los amb la resta de grups municipals.

El ple municipal, reunit aquest dilluns / V. CASTILLO

La Crida creu que el PSC parteix amb avantatge pel que fa a les partides destinades als grups municipals. “Rebrem pràcticament 75.000 euros al llarg del mandat, mentre el PSC disposarà de 334.000 euros quan ja té el Govern“, ha indicat Anna Lara. A Joan Mena (En Comú Podem) ha criticat la decisió de delegar part de les funcions del ple municipal a la junta de Govern i ha demanat al PSC que sigui “transparent” i permeti “fiscalitzar”.

Menys assessors

Els cinc assessors del Govern es mantenen, mentre que els dels grups municipals es redueixen: el PSC en tindrà tres, la resta de partits (ERC, Crida, Junts, En Comú Podem i Vox) disposarà de dos, mentre que el PP en tindrà un. D’aquesta manera, hi haurà un tècnic assessor i un administratiu en la majoria dels grups municipals.

El segon govern de Marta Farrés a Sabadell: qui és qui en el nou executiu?

Comentaris
To Top