Vallès

Ignasi Giménez, reelegit president del Consell Comarcal

Ha tingut els vots del PSC, En Comú Podem, ERC, Tot per Terrassa i Junts

Per tercer mandat consecutiu, Ignasi Giménez ha estat elegit president del Consell Comarcal del Vallès Occidental en el ple de constitució que ha acollit l’Ajuntament de Terrassa, com corresponia per aquest 2023. L’alcalde de Castellar del Vallès ha estat proclamat president gràcies a l’acord polític entre cinc formacions: el PSC, Tot per Terrassa, ERC, Junts i En Comú Podem. Un acord “ampli, plural i transversal”, sorgit gràcies a la “valentia i la generositat”, i que demostra que ha arribat l’època de les “enteses”, com l’ha definit el president de l’ens supramunicipal.

En el seu primer discurs, Giménez ha reivindicat el paper de la institució, en al·lusió a un discurs de la portaveu de Vox, que l’ha posat en qüestió; i ha defensat la tasca feta en els últims vuit anys en matèries de polítiques socials, prevenció d’incendis, malbaratament alimentari o reindustrialització, entre d’altres. Segons ha anticipat, en el pròxim mandat es preveu implementar al territori diversos projectes dels fons europeus Next Generation.

Els reptes del pròxim mandat

Pel que fa a la resta dels grups comarcals que han signat l’acord, han coincidit a posar la lupa en els reptes davant l’emergència climàtica, l’aplicació perspectiva feminista en totes les polítiques, la necessària cooperació entre municipis, el mateix ens per poder assumir tots aquests reptes, i la necessitat de conservar totes les competències per poder tirar endavant polítiques en benefici de tota la ciutadania de la comarca.

El tret comú de pràcticament tots els grups, excepte el PP, ha estat posar una línia vermella a les formacions que “atempten contra els drets de tothom”, en referència als tres representants de l’extrema dreta. Tot i això, els populars han ofert la mà estesa al nou govern per poder desenvolupar iniciatives que comptin amb les seves aportacions.

Per la seva banda, la Coalició Alternativa Municipalista ha criticat que es continuïn mantenint acords per “trinxar” el territori com la ronda Nord de Sabadell i Terrassa, i ha reclamat la necessitat de fer polítiques comuns entre els dos Vallesos, construir més habitatge públic i apostar pel transport públic, entre d’altres, en detriment de macroprojectes com la carretera que ha de millorar la connexió viària entre Castellar del Vallès i les dues capitals vallesanes.

Ignasi Giménez: “El fracàs de la ronda Nord té un culpable clar i és ERC”

Comentaris
To Top