AHIR I AVUI

L’evolució de l’escola Emili Carles-Tolrà de Castellar amb el pas dels anys

L’escola Emili Carles-Tolrà és un dels centres educatius amb més anys d’història a Castellar del Vallès. Fundada l’any 1934, ha format moltes generacions de castellarencs. La seva evolució ha estat constant i des de fa uns anys és pionera en l’educació d’infants a través de projectes, incentivant el treball en equip i la cooperació. L’edifici que acull l’escola també ha patit reformes per reforçar i modernitzar la seva estructura.

El parc de Canyelles de Castellar recupera la seva essència

Qui va ser Emili Carles-Tolrà?

El centre educatiu rep el nom d’Emili Carles-Tolrà Bofill (Castellar del Vallès, 7 de maig de 1927 – Barcelona, 9 de març de 2013), qui va ser el quart marquès de Castellar. Era membre de la família que segurament tenia més influència durant el segle XX a la vila. Ell, però, va viure molt poc temps a Castellar: va canviar d’ubicació diferents cops al llarg de la seva vida, fins que es va instal·lar a Barcelona.

De terra a gespa artificial: la transformació del camp de futbol de Castellar


A continuació, es pot veure una fotografia de la dècada dels anys 50 de l’escola, des de la cruïlla dels carrers Doctor Pujol i Doctor Josep Portabella, tots dos encara sense asfaltar. En la imatge, també s’observa com l’enllumenat públic consistia en un llum penjat al mig del carrer. Just a sota, podem veure una fotografia del mateix lloc, en l’actualitat. Crida l’atenció que els carrers estan asfaltats i, sobretot, que els arbres del pati de l’escola han crescut considerablement.

Imatge de l’exterior de l’escola Emili Carles-Tolrà els anys 50 / CEDIDA (CENTRE D’ESTUDIS DE CASTELLAR- ARXIU D’HISTÒRIA)

Emili Carles-Tolrà

Imatge de l’exterior de l’escola Emili Carles-Tolrà, en l’actualitat / LLUÍS FRANCO

Comentaris
To Top