Ciutat

Ja pots demanar els abonaments gratuïts de Renfe: com ho he de fer?

Rodalies Renfe Sabadell estació

Seran vàlids per viatjar entre l’1 de setembre i el 31 de desembre del 2023

Els usuaris de Renfe ja poden adquirir des d’aquest dimarts, 1 d’agost, i durant tot el període de vigència, els abonaments gratuïts de Rodalies i Mitjana Distància per viatjar entre l’1 de setembre i el 31 de desembre del 2023. L’adquisició es pot fer a través de l’app de Rodalies Renfe, i en el cas dels abonaments de Mitjana Distància a través del web i als canals de venda habituals (estacions, màquines autovenda, etc.). Per a això, el client ha d’estar registrat prèviament.

Segons especifica la companyia ferroviària, per als serveis ferroviaris Avant es manté el descompte del 50% en els abonaments. Aquest mateix descompte s’aplica a altres trajectes d’alta velocitat declarats Obligació de Servei Públic (OSP), que funcionen amb les mateixes condicions que un Abonament Avant.

Com puc obtenir l’abonament gratuït?

Per adquirir l’abonament, encara que és gratuït, cal dipositar una fiança de 10 euros en el cas de Rodalies i de 20 euros per a cada servei de Mitjana Distància convencional. El pagament amb targeta permetrà la devolució automàtica de la fiança, un cop constati que s’ha complert la condició d’haver realitzat 16 desplaçaments durant aquests quatre mesos.

Per als nens menors de 14 anys sense DNI, s’ha creat un abonament recurrent per a serveis de Mitjana Distància. El pare, la mare o el tutor poden adquirir, per mitjà del NIF, el NIE o el passaport, un màxim de quatre abonaments de nen per a un origen i destí, durant el període de validesa.

Als viatgers que hagin utilitzat l’abonament gratuït durant el segon quadrimestre del 2023 se’ls tornarà la fiança, sempre que hagin complert les condicions establertes. Els qui hagin pagat la fiança amb targeta, se’ls tornarà automàticament.

Els abonaments es van implementar per primera vegada el setembre de l’any passat i estaran en vigor durant tot el 2023. A Catalunya, s’aplica als Serveis de Rodalies de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida i als Serveis Regionals de Rodalies de Catalunya.

Comentaris
To Top