ESPORTS

Joan Monràs pujarà 21 vegades a la Mola per fer l’Everesting Run Challenge’

Joan Monràs es considera un expert de la Mola i està convençut d'aconseguir-ho / CEDIDA

Després de completar la mítica Ultra Trail Mont-Blanc de Chamonix, amb una meritòria 92a posició i sent el millor català classificat en la prova dels 100 quilòmetres, Joan Monràs no s’atura i aquest divendres a les 18.30 hores iniciarà una nova aventura: fer un rècord dels anomenats ‘Everesting Run Challenge’.

Es tracta de completar, d’una tirada, els 8.848 metres d’altura del pic més alt del món. I això com es fa? Doncs el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i la Mola es converteixen en els grans protagonistes, l’escenari ideal. “L’objectiu és pujar (i baixar) 21 vegades seguides a la Mola”, resumeix un motivat Joan Monràs. “A nivell de preparació -afegeix- em sento molt bé i totalment capacitat. Potser el principal enemic és l’aspecte mental perquè fer el mateix recorregut tantes vegades pot desgastar. Sobretot en la baixada, que és molt tècnica i requereix una gran concentració”.

De totes maneres, el sabadellenc és optimista perquè “conec molt bé el terreny. Em considero un expert de la Mola. Precisament, la idea va néixer el mes de gener després de pujar 12 vegades i acabar amb molt bones sensacions. Més que assolir-ho i que quedi registrat com un rècord, m’ho prenc com un repte personal”.

Estarà acompanyat

És evident que el Joan haurà de córrer moltes hores en solitari i de nit, una circumstància que a ell li encanta, però també tindrà una motivació especial: el suport de familiars i amics. No només estaran en el punt de partida, sinó que “alguns m’han confirmat que faran diverses pujades amb mi i altres aniran el dissabte a sopar al restaurant de la Mola i em veuran des d’allà”, diu amb un somriure.

Aquesta atípica prova tancarà la temporada de muntanya, però el Joan ja té al cap la preparació per la Transgrancanaria del mes de febrer del 2024. Es prendrà un parell de setmanes de certa relaxació i el novembre tornarà a la rutina dels entrenaments.

Comentaris
To Top