Ciutat

Obre al públic la plaça de la Infància, el nou espai verd de l’Eixample

El barri de l’Avinguda-Eixample ja pot gaudir des d’aquest dijous del seu nou espai verd, a la nova plaça de la Infància. Amb aquesta obertura es completa la reurbanització de l’espai que ocupava el vapor de Cal Borni Duch, un solar que ara està format, en una meitat, pel supermercat Esclat i, a l’altra, per la plaça. Està ubicat entre els carrers de Brutau, Salvany, Güell i Ferrer i Fra Luis de León.

Els jocs infantils de la nova plaça / D.S.

La superfície total de la plaça són 3.200 metres quadrats, i combina una zona verda amb arbres i parterres amb un espai de jocs infantils.

Al centre del solar hi ha la xemeneia de l’antic vapor, que es va rehabilitar quan es va construir el supermercat, que té una estructura que recorda l’antiga construcció industrial. A prop de la xemeneia també hi ha algunes traces de l’antic nucli energètic del vapor integrades en la urbanització. L’Ajuntament assegura que “properament” s’ubicaran alguna elements per explicar la història del vapor de Cal Borni Duch i el conjunt patrimonial de la zona.

Arbres, parterres i mobiliari urbà a la plaça / D.S.

Tot i que la plaça s’obre ara, fa mesos que està pràcticament enllestida -va passar l’estiu tancada- i només faltava ultimar alguns detalls.

Comentaris
To Top