Diners

Les matriculacions d’elèctrics creixen un 45% a Sabadell

Sortidors de gasolina i dièsel, en una imatge d’arxiu / aina torres

El vehicle 100% elèctric guanya adeptes a la ciutat. Des del gener d’enguany, i durant aquests nou mesos, a Sabadell s’han matriculat 130 vehicles, una xifra molt minsa (només representa el 5,2% del total de turismes venuts), però rellevant si la comparem amb el mateix període del 2022, on se’n van vendre una mica més de la meitat. “Les motoritzacions alternatives evolucionen a un ritme creixent. L’any 2012 dominaven dièsel i gasolina i actualment hi ha un ampli ventall d’opcions de compra i una tendència manifesta de canvi de sistemes de propulsió.”, analitzen des de Fecavem, la patronal catalana de la distribució d’automoció.

Malgrat que a la ciutat es comenci a notar aquest increment, amb propulsions alternatives al combustible fòssil, des de la patronal afegeixen que “la motorització preferent del mercat és la de gasolina, i els motius els hem de buscar en la diferència de preus amb el vehicle de combustió, en la recàrrega del subministrament i en uns ajuts Moves que no arriben a les expectatives”.

En xifres globals, incloent-hi també les motoritzacions alternatives als motors dièsel i gasolina, el sector automobilístic a Sabadell millora substancialment les xifres de venda de vehicles respecte al 2022, passant de les 2.043 a les 2.494 (+22%). Respecte a poblacions com Terrassa o Sant Cugat, la cocapital ha experimentat un augment de vendes molt semblant, encara que menor al de la població sabadellenca, passant de les 1.846, durant els primers nou mesos del passat 2022, a les 2.214 d’enguany (+19%). A Sant Cugat, les matriculacions també han viscut un creixement, superant els dos dígits respecte de l’any passat (+14%)., segons dades de la patronal catalana de la distribució d’automoció. Xifres, totes tres, que demostren la plena recuperació després de la crisi dels microxips.

Sant Cugat, líder de l’electrificació

Si Sabadell té el lideratge del Vallès, en el nombre de matriculacions, independentment de les propulsions, Sant Cugat lidera el camí cap a l’electrificació, amb vehicles 100% elèctrics. En nou mesos, a la població santcugatenca s’han matriculat 343 vehicles, el que es tradueix en un vehicle diari, dels quals un 50% han estat de Tesla –Model Y i Model 3–. A Sabadell, la motorització de gasolina manté l’hegemonia, amb prop de 2.000 unitats venudes de gener a setembre (+19%), respecte de l’any passat. El dièsel, en proporció, perd pistonada, en detriment de l’elèctric i el gas liquat.

Comentaris
To Top