Ciutat

Sisena edició de la TransLaboral per a teixir complicitats

La jornada tindrà lloc dijous a l’Auditori del Casal Pere Quart

Sabadell acull aquest dijous una nova edició de la Trans*Laboral a l’Auditori del Casal Pere Quart, un espai que vol abordar una situació que afecta una gran part del col·lectiu trans a Catalunya. La trobada aposta un any més pel diàleg i la complicitat entre persones trans, entitats, empreses i administració pública.

La sisena edició posa per segon any consecutiu el focus en l’empresa privada, amb la voluntat de sensibilitzar, formar, donar a conèixer la realitat i facilitar recursos per a la contractació i l’acompanyament que ofereix l’administració pública. “És un espai que vol posar fil a l’agulla per una situació que afecta una gran part del col·lectiu trans a Catalunya, sigui per situació d’atur o per discriminació laboral”, sintetitza sobre la jornada Roberte Piqueras, membre de Ca l’Enredus. La trobada aposta per obrir el diàleg amb entitats, empreses i l’administració pública.

L’obertura del programa enguany anirà a càrrec de Clara Palau, una de les impulsores del projecte. També hi participaran Mireia Mata, directora general d’Igualtat del departament de la Generalitat; Rosa Pareja, regidora d’Igualtat i LGTBI+ a l’Ajuntament de Sabadell; i Antonio Rodríguez, regidor de Desenvolupament Econòmic. La matinal posarà sobre la taula l’impuls de dos dels projectes del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) enfocats a la contractació de persones en l’administració pública i entitats del tercer sector.

Cartell de la trans laboral

A banda, hi haurà empreses de l’àmbit privat que ja estan aplicant aquestes polítiques, amb diversos testimonis per trencar l’estigma que de vegades encara acompanya el col·lectiu trans i lluitar així contra la discriminació. Finalment, Lluïsa Jiménez, responsable de polítiques de Gènere de la Generalitat de Catalunya, explicarà com afecta la llei trans estatal en l’àmbit laboral, per entendre com aplicar les noves polítiques a les empreses.

La jornada conclourà amb un dinar, en una diada organitzada des de Ca l’Enredus i ActuaVallès, amb el suport de l’Ajuntament de Sabadell. Ja hi ha més d’una quarantena d’inscripcions d’entitats i empreses privades que participaran en la jornada. “Estem molt contents per l’acollida que hem tingut per part de les empreses. Notem ganes d’informar-se i de trobar recursos i formació en aquest camp”, conclou Piqueras.

Comentaris
To Top