Ciutat

Relleu a la Policia Municipal: l’intendent major Joan Antoni Quesada deixa de ser el cap del cos

Canvis al capdavant de la Policia Municipal de Sabadell. L’intendent major Joan Antoni Quesada deixa el càrrec de cap del cos policial i serà substituït de forma accidental per l’inspector Daniel Corral, el fins ara número 2. Quesada, que portava set anys en el càrrec, ja ha deixat les seves funcions. “El Govern agraeix la tasca que ha portat a terme l’intendent i la contribució a la seguretat i la convivència a la ciutat”, assegura el tinent d’alcaldessa i regidor de Seguretat, Adrián Hernández, en declaracions al Diari.

Josep Antoni Quesada / AINA TORRES

El fins ara intendent cap de la Policia Municipal, Joan Antoni Quesada, i el regidor de Seguretat, Adrián Hernández, al fons / AINA TORRES

Segons apunten fonts municipals, el fins ara màxim responsable de la policia està “en edat de jubilació”. Té 64 anys i els agents es poden retirar a partir dels 59. La decisió està presa i és efectiva, però no és del tot oficial: Quesada disposa de dies de permís acumulats, pel que esperaran a confirmar el canvi en el comandament que l’intendent major faci els 65 anys, d’aquí a un any.

Joan Antoni Quesada (1959) culmina així una llarga trajectòria en el comandaments policials locals. Abans de ser cap del cos de la Policia Municipal de Sabadell (2016-2023), va exercir el mateix càrrec a Terrassa durant quinze anys. Abans també havia estat intendent de la Policia Local del Prat de Llobregat i inspector de la Policia Municipal de Salt, entre d’altres càrrecs.

Quesada parlant amb l’alcaldessa, Marta Farrés, i la tinenta d’alcaldessa Mar Molina / VÍCTOR CASTILLO

Quesada va accedir a la màxima responsabilitat a Sabadell l’any 2016, en el mandat del Govern quadripartit, com a part d’una reorganització interna del cos que va incloure la destitució de Josep Miquel Duran, condemnat a presó per haver retirat multes a l’exalcalde Bustos i implicat en altres peces del cas Mercuri.

Qui és Daniel Corral, el nou cap de la Policia Municipal?

El Govern municipal fa una aposta procedent de les files de la Policia Municipal. Daniel Corral porta cinc anys al cos i és l’únic amb el rang d’inspector, categoria que ostenta des de 2015. Abans havia estat a la Guàrdia Urbana de Barcelona i a les policies locals de Viladecans i Sant Sadurní d’Anoia. És diplomat en Ciències Empresarials i en Gestió Pública, i graduat en Ciències Polítiques i també té un màster en Direcció Estratègica de la Seguretat Pública i Policia.

Comentaris
To Top