Ciutat

L’Ajuntament exigeix la ronda Nord de Sabadell i Terrassa a la Generalitat

El consistori remarca que la inversió a les empreses no és suficient i que cal acompanyar-ho d’infraestructures més bones

L’Ajuntament de Sabadell insisteix: els ajuts econòmics a les empreses de la ciutat i la comarca han d’anar acompanyats d’una aposta ferma per la mobilitat, que conclogui en l’execució de la ronda Nord de Sabadell, Terrassa i Castellar del Vallès. “És urgent que la Generalitat signi amb l’Estat el conveni que permeti fer realitat la ronda per millorar les comunicacions de la nostra comarca i obrir-nos noves vies d’enllaç amb l’E-9, l’Anoia o el Baix Llobregat”, ha manifestat aquest dimarts el primer tinent d’alcaldessa, Pol Gibert.

El consistori ha reaccionat així a l’anunci de la Generalitat de Catalunya, que ha destinat a través del Departament d’Empresa i Treball un total de 7,9 milions d’euros en ajuts. Els diners han d’anar destinats a projectes d’inversions productives que millorin la competitivitat, l’impacte en el grau de sostenibilitat ambiental i la digitalització a empreses industrials al Vallès Occidental.

“Calen més infraestructures”

“És coherent que la comarca més industrial i un dels pols d’activitat econòmica del país compti també amb la màxima inversió, que contribueixi al fet que el teixit empresarial pugui continuar generant riquesa i llocs de treball”, defensa Gibert. En la mateixa línia, reitera que els ajuts són necessaris “però cal acompanyar-los d’altres mesures i d’infraestructures que, com la ronda Nord, facilitin que les indústries i les empreses puguin desenvolupar la seva activitat”.

Està previst que els ajuts de la Generalitat permetin mobilitzar una inversió total de 41 milions d’euros a la comarca, segons va exposar dilluns el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, després de mantenir una reunió de treball amb cinc empreses beneficiàries d’aquests ajuts arreu del territori. En el terreny de la mobilitat, la via que ha de connectar les dues capitals de comarca amb Castellar del Vallès continua sense calendari, en un context d’espera abans de la investidura en l’àmbit estatal.

El Vallès Occidental, la comarca amb més ajuts per a noves inversions industrials

Comentaris
To Top